2023-11-20 2729 瀏覽
🔸厚燒玉子壽司   $12看起來厚厚一磚玉子,用一條紫菜綑住,其實玉子唔係厚,是兩件玉子中間夾住一啲壽司飯,玉子的甜蛋味配上壽司米嘅微酸飯味原來好夾,幾好食。$12一件唔夠喉,再要多一件。味道:7/10性價比:7/10🔸壽司三點大盛   $250用長碟盛上三款壽司,每款2件,都喺吞拿魚,像東京築地嗰種大大塊魚片蓋過飯嘅壽司。三點喺指魚嘅三嗰部位,依魚油分佈喺赤身、中拖羅(魚腩)及大拖羅。建議先食赤身(即紅肉),魚背不含油脂嘅瘦肉,喺魚肌裏面含有大量肌紅蛋白,脂量少,肉質實,有咬口。跟住食中拖羅,魚肉呈粉紅色,脂肪較高,魚油脂嘅魚香恰到好處,非常之甘香。最後食件大拖羅,喺魚腹較前方,色偏白,魚脂分佈像雪花和牛,魚油味甘香,入口即溶,味道濃郁,口感肥美。味道:7/10性價比:6/10🔸鹽燒油甘魚頭定食   $193   (餐飲柚子茶)這嗰喺日式標準定食,有飯有湯,燒魚頭特別大件,平時食開三文魚頭沒有這件那麼大,還以為會燒得老魚肉會柴,不過食落魚質仍然鮮嫩多汁,鹽燒控制火喉剛好,表面魚面骨已燒得焦脆,咸咸哋,幾滋味,下次都要燒 油甘魚頭😚味道:8/10性價比:6/10▪️🔹環境:這家日本料理就
🔸厚燒玉子壽司   $12
味道:7/10
性價比:7/10

🔸壽司三點大盛   $250
味道:7/10
性價比:6/10

🔸鹽燒油甘魚頭定食   $193   (餐飲柚子茶)
味道:8/10
性價比:6/10
▪️
🔹環境:這家日本料理就在荃灣愉景新城60萬呎大商場嘅天幕地下,經過天幕行入去,原來裡面都好大好開揚,因為無樓底問題,地方又隱密又寬敞🤪

• 鹽燒油甘魚頭定食
2023-11-11 295 瀏覽
愉景新城野食好多,行天橋已經見到大大個招牌被吸引咗😳 終於氹氹轉去到了🤣呢間餐廳夠哂大,仲有得包房嫁,環境夠哂日系🇯🇵而且整體用咗木色,令人感覺好舒服好ʀᴇʟᴇx🙊1️⃣ 燒豆腐 🍢一份有兩串嘅燒豆腐好吸引😍 內裏嘅豆腐香滑細膩,外層就好似俾張被包住咁,同事可以享受兩個口感😆2️⃣ 燒菠蘿 🍍食開嘅都係就咁燒,呢度嘅菠蘿除咗無皮可以一啖放入口外,仲附有話梅粉,配搭菠蘿蘸嚟食,食更增添咗一份風味🫣3️⃣ 一口炸走地雞 🐥呢個份量都幾多㗎🙊 每件雞都係大大件,肉質唔會鞋烚烚,我就中意蘸住沙律牆一齊食啦😋4️⃣ 時令壽司 🍣餐廳特登整咗個推薦嘅ᴍᴇɴᴜ好貼心✨ 除咗刺身仲有壽司嫁,我就揀咗海鰻、秋刀魚同埋竹籤魚😳 海鰻壽司用咗兩件厚身鰻魚啖啖肉;當造嘅秋刀魚肥美飽滿,肉質彈牙;竹籤魚加上薑同蔥,味道甘香甜美🙊5️⃣ 吉列黑豚豬扒定食 🍱呢個sᴇᴛ有齊頭盤、小食、麵豉湯、主食、甜品… 爽口嘅醃蘿蔔配上彩色芝麻、麵豉湯唔會太鹹、炸豬扒好ᴊᴜɪᴄʏ 🙊 用珍珠米煲出嚟嘅飯粒粒都圓潤飽滿,嚼起上嚟有黏性又唔痴牙👍🏻6️⃣ 飲品 🥤嗌咗兩杯飲品😛秋之戀人超多氣🫧水蜜桃乳酪沙冰🍑 飲落就細膩啲,愈飲愈多好快就飲哂了🤨7️⃣ 甜品
呢間餐廳夠哂大,仲有得包房嫁,環境夠哂日系🇯🇵
而且整體用咗木色,令人感覺好舒服好ʀᴇʟᴇx🙊

1️⃣ 燒豆腐 🍢

嗌咗兩杯飲品😛
秋之戀人
秋之戀人超多氣🫧
水蜜桃乳酪沙冰
水蜜桃乳酪沙冰🍑 飲落就細膩啲,愈飲愈多好快就飲哂了🤨

7️⃣ 甜品 🍮
方形芝士蛋糕拼布朗尼

一個價錢有齊芝士蛋糕同布朗尼,好抵又好食😳 布朗尼帶有啲啲苦澀味嫁💓💓
燒豆腐
秋之戀人
水蜜桃乳酪沙冰
方形芝士蛋糕拼布朗尼
2023-11-02 346 瀏覽
係愉景新城夾完公仔當然要醫下肚,揀左間日本餐廳食🥰間餐廳夠大同空間感高,唔會覺得好迫👍🏽,最重要都係食材夠新鮮!1️⃣ 原條秋刀魚刺身🐟入秋季節🍁,當然要食當造嘅秋刀魚刺身啦!果然當造魚係特別鮮甜🤩,食落去會感受到外層嘅魚香油脂味😋,再咬落去就食到魚肉嘅鮮甜,配埋秋刀魚汁,鮮味更加出哂黎😍!2️⃣ 海鰻壽司 🍣🐟海鰻壽司同平時鰻魚壽司好唔同,佢肉質再滑同無咩骨,重要係佢可以生食😋,配埋店鋪嘅燒汁,超好食!3️⃣ 壽司定食 🍣🍣壽司定食一份有12件!件件都唔同🤩,師傅絕不馬虎!而且每件都好新鮮,仲要有火炙壽司!配埋隨餐附送嘅湯同沙律小食,呢個價錢真心抵呀😚!4️⃣ 串燒紫蘇雞肉丸 🍡一份兩串,出面好少有🥹,成件事覺得好經濟實惠!而且串燒質素唔錯,個雞肉丸看似平平無奇,但一咬入口就陣陣紫蘇味出哂黎5️⃣ 厚燒牛舌 🐮👅呢個不得不讚!牛舌夠厚夠入味😋!咬入口時係食到牛舌嘅油脂味同牛味🥹,唔會乾淨淨,非常彈牙多汁呀!6️⃣ 串燒辛辣雞腿肉 🐔雞脾肉配上辛辣🌶️醬,將雞脾肉嘅味道再昇華👍🏽,而且雞髀肉燒完仲保持嫩滑可口,好味!今次平日夜晚黎叫嘅野食唔算好多,唯有等放假時再黎食餐勁嘅😋
係愉景新城夾完公仔當然要醫下肚,揀左間日本餐廳食🥰

1️⃣ 原條秋刀魚刺身🐟

2️⃣ 海鰻壽司 🍣🐟

3️⃣ 壽司定食 🍣🍣

4️⃣ 串燒紫蘇雞肉丸 🍡

5️⃣ 厚燒牛舌 🐮👅

6️⃣ 串燒辛辣雞腿肉 🐔

今次平日夜晚黎叫嘅野食唔算好多,唯有等放假時再黎食餐勁嘅😋

2023-10-23
  • 壽司定食
  • 厚切牛脷心
  • 原條秋刀魚刺身
海鰻壽司非常新鮮,由蒸煮過的鰻魚肉搭配醬汁和飯食用,肉質有彈性,唔會好似一般軟綿綿嘅口感,口感絕佳。灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬,三文魚腩和左口魚背都是高級刺身食材,左口魚油脂香氣十足,經過灸燒後更加美味。再加上玉子飯,飯量唔多,想搵輕食嘅話,呢道料理應該是一個絕佳的選擇。配上熱食湯烏冬,濃郁的日式烏冬麵,搭配嫩滑的牛肉。手打的烏冬麵應該更有嚼勁,讓人回味無窮。幾適合。生蠔海水味極重,咸度滿分,未食過嘅味道。係呢間日式餐廳,估唔到最驚喜嘅會係甜品,綠茶忌廉同紅豆蓉一如既往嘅相配,綠茶忌廉唔會太甜,仲keep到綠茶嘅苦甘香。酥皮烤得香脆,有牛油香,但唔會滿手油膩油膩。
灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬,
生蠔海水味極重,咸度滿分,未食過嘅味道。
係呢間日式餐廳,估唔到最驚喜嘅會係甜品
酥皮烤得香脆,有牛油香,但唔會滿手油膩油膩。
2024-01-10
絕佳性價比!荃灣居酒屋美食推薦!喺荃灣愉景新城1樓嘅「鳥山名」居酒屋裏,日本風情濃厚,地方寬敞,充滿咗空間感。【北海道海膽手卷 】首先,讓我哋嚟試下佢哋嘅北海道海膽手卷開開胃。呢款料理以海膽為主,每一口都散發住濃郁嘅海洋風味,海膽份量不少,加上紫菜,入口絲滑帶薄脆感.【水蜜桃乳酪沙冰】跟住,Order左一杯季節推薦嘅水蜜桃乳酪沙冰。呢款飲品結合咗清新嘅水蜜桃同濃郁嘅乳酪,清涼爽口,絕對係夏日消暑嘅最佳選擇。.【吉列廣島生蠔】由於我地中意食香口野,呢款吉列廣島生蠔真係岩哂我地啦~每一口生蠔都帶著海洋嘅鮮甜,質地鮮嫩多汁,帶有微妙嘅海水清香,口感酥脆,再沾上沙律醬,添加一分creamy 感。.【吉列黑豚猪扒手打烏冬(轉辛辣湯)】再可以試埋佢哋嘅吉列黑豚豬扒手打烏冬。豬扒肉質鮮嫩,配搭辛辣湯嘅獨特風味,別具一格。豬扒肉質細嫩多汁,厚度不俗,每一口都充滿咗肉汁嘅鮮美,而辛辣湯湯汁濃郁醇厚,加左日式油豆腐同香辣肉碎,令人胃口大開。.【芝士吉列蝦反卷】最後係芝士吉列蝦反卷,外軟內脆嘅口感,配搭上芝士同天婦羅蝦,香味四溢,絕對係居酒屋必點之選。米飯中夾著即叫即炸的吉列炸蝦,每口都帶有香脆嘅口感,再加

絕佳性價比!荃灣居酒屋美食推薦!

【北海道海膽手卷 】

【水蜜桃乳酪沙冰】

【吉列廣島生蠔】

【吉列黑豚猪扒手打烏冬(轉辛辣湯)】

【芝士吉列蝦反卷】
最後係芝士吉列蝦反卷,外軟內脆嘅口感,配搭上芝士同天婦羅蝦,香味四溢,絕對係居酒屋必點之選。米飯中夾著即叫即炸的吉列炸蝦,每口都帶有香脆嘅口感,再加上米飯上灑上嘅香口飯素,增添咗一絲絲嘅香氣同口感。

2024-04-14 0 瀏覽
~🍽: 鳥山名 (荃灣)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【走地雞頸肉串燒🐔🍢】 ($48)🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑佢用咗燒汁嚟調味🤎🤎 酸酸甜甜咁配埋雞頸肉都算唔錯👍🏻👍🏻 肉質爽口彈牙🦷🦷 另外咬嗰吓會有少少油脂咇出嚟❤️‍🔥❤️‍🔥 感覺幾特別, 可以一試~—————————【豬頸肉串燒🐷🍢】 ($52)🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑佢係鹽燒豬頸肉串嚟嘅🧂🧂 肉質都算爽脆🐷🐷 外面燒到香香脆脆加埋鹹鹹地咁幾好食👍🏻👍🏻 不過唯一美中不足嘅係食到入面會冇乜味🥲🥲—————————【芝士吉列蝦反卷🍤🍙】 ($38)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗反卷出邊嘅櫻花蝦粒粒分明🦐🦐 食落好脆⚡️⚡️ 調味鹹鹹地咁配埋個反卷幾好食❣️❣️ 反卷入邊嘅材料有芝士🧀、 吉列蝦🍤、青瓜🥒等等 值得一讚嘅係吉列蝦炸得幾脆👍🏻👍🏻 cream cheese 軟滑細膩🧀🧀 食落口感幾豐富🥰🥰 推薦推薦💖💖—————————【北海道海膽壽司🖤🍣】 ($68)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕佢嘅海膽質素幾高🖤🖤 好厚肉 👍🏻👍🏻 食落甜甜地咁, 完全唔會苦🍬🍬 另外唔知點解會有花生醬味🥜🥜 不過影響唔大😂😂 反而仲幾得意tim~ 極度推薦‼️‼️

🍽: 鳥山名 (荃灣)

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【走地雞頸肉串燒🐔🍢】 ($48)

—————————
【豬頸肉串燒🐷🍢】 ($52)

🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑

—————————
【芝士吉列蝦反卷🍤🍙】 ($38)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗

—————————
【北海道海膽壽司🖤🍣】 ($68)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕

—————————
【特價海鰻壽司🤎🍣】 ($32)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑

鰻魚會比想像中薄咗少少🫣🫣 肉質算係ok爽口同實肉🤎🤎 發揮算係正正常常~😂

—————————
【三文魚花之戀飯🍣🍱】 ($125)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

賣相幾精神✨✨ 三文魚同蟹籽都好新鮮🐟🦀 值得一讚嘅係蟹籽食落去脆卜卜🫧🫧 而且會有一絲絲清甜🍬🍬 另外醋飯嘅質感軟硬適中🍚🍚 亦都唔會過酸 👍🏻👍🏻 唔錯唔錯❣️❣️

—————————
【手炒黑糖鮮奶🧋🧋】 ($12)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑

賣上嚟講算係唔錯👍🏻👍🏻 佢種奶係屬於口感比較薄嗰隻嚟嘅🥛🥛 不過勝在黑糖味夠濃🧋🧋 珍珠煙煙韌韌唔會太硬🖤🖤 呢個價錢嚟講性價比算係幾高💰💰

—————————
【巨峰乳酸梳打🍇🧊】 ($20)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

佢其實同普通出面嘅巨峰乳酸梳打差唔多😂😂 不過乳酸味會偏濃少少🥛🥛 整體嚟講都算唔錯👍🏻👍🏻

=========================
🌟性價比:6/10
💖回頭指數:7/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 鳥山名 (荃灣)
📍地址 : 荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖
2024-02-08 273 瀏覽
荃灣嘅愉景新城鳥山名,非常好食嘅日本料理!佢主打串燒同鍋物,這間餐廳地方闊落舒適,,浪花型嘅天花,擺設有格調。我特別喜歡飲佢地既梅酒,個梅酒杯好特別😍安格斯牛肉火鍋,湯底濃郁,牛肉好嫩,火鍋比我想像中份量多烏冬煙韌壽司新鮮即做,賣相好靚,很鮮味,很滿足帶子鮮甜,最鍾意火炙壽司,所以點了不少,鮮魚肉入口即溶整體餐點好吃又精緻,用料新鮮店員服務態度很好大家可以試試這家餐廳!👍🏻鳥山名荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖

我特別喜歡飲佢地既梅酒,個梅酒杯好特別😍

安格斯牛肉火鍋,湯底濃郁,牛肉好嫩,火鍋比我想像中份量多

烏冬煙韌

壽司新鮮即做,賣相好靚,很鮮味,很滿足
帶子鮮甜,最鍾意火炙壽司,所以點了不少,鮮魚肉入口即溶

整體餐點好吃又精緻,用料新鮮
店員服務態度很好
大家可以試試這家餐廳!👍🏻

鳥山名

2024-02-08 193 瀏覽
未裝修前黎食過一次覺得唔錯隔左一段時間再黎重新裝潢左環境舒服左好多仍然好多選擇, 好鐘意呢類型居酒屋餐廳壽司三點大盛 係香港都唔係可以搵到太多好食既拖羅一共有三款, 赤身、中拖羅及大拖羅自己一定係最鐘意大拖羅, 入口即溶廣島蠔鍋睇張相就知有幾足料啦!絕對對得起個價錢!個湯底好鮮味, 如果胃口比較大 可以加個烏冬吸返D湯汁一定勁正個面放左好多皇帝菜, 岩哂我口味蠔好似都成3-4隻!串燒都出色既我地就叫左厚切牛脷心同雞肝牛脷心好有咬口, 入味得黎又唔會太咸

未裝修前黎食過一次覺得唔錯
隔左一段時間再黎重新裝潢左環境舒服左好多
仍然好多選擇, 好鐘意呢類型居酒屋餐廳

壽司三點大盛
係香港都唔係可以搵到太多好食既拖羅
一共有三款, 赤身、中拖羅及大拖羅
自己一定係最鐘意大拖羅, 入口即溶

廣島蠔鍋
睇張相就知有幾足料啦!絕對對得起個價錢!
個面放左好多皇帝菜, 岩哂我口味
蠔好似都成3-4隻!

串燒都出色既
我地就叫左厚切牛脷心同雞肝
牛脷心好有咬口, 入味得黎又唔會太咸

2024-02-01 131 瀏覽
餐廳有季節時令餐牌 本身想試試白子壽司可惜當日已經售罄 唯有叫海膽同寒鰤魚海膽手卷 $88海膽算幾creamy鮮甜 食到落底都仲有富山氷見寒鰤壽司 $25侍應推薦富山灣嘅冰見寒鰤喺冬季尤其肥美 魚肉口感細膩 濃郁魚油味 有幾分似食緊拖羅特選海鮮飯 $195海鮮飯有齊多款矜貴食材 海膽 小貝柱 三文魚腩 拖羅 三文魚子 白身魚配料份量都唔少 足夠送哂成碗壽司飯鹽燒三文魚頭定食 $119鹽燒過嘅三文魚頭皮脆肉嫩三文魚頭仲連住魚鰭位 都幾多肉食
餐廳有季節時令餐牌 本身想試試白子壽司

鹽燒三文魚頭定食 $119
鹽燒過嘅三文魚頭皮脆肉嫩
三文魚頭仲連住魚鰭位 都幾多肉食
2024-01-27 91 瀏覽
難得入荃灣約朋友食野,去咗間叫鳥山名嘅日式餐廳,日式裝潢簡約舒適,見有推薦手打烏冬就叫個壽司烏冬定食,同埋見季節推薦餐牌幾吸引,就樣樣都叫啲試下。季節餐牌特別推薦海膽鮮甜肥美份量足、白子入口順滑唔腥、海鰻新鮮厚肉彈牙壽司定食(包括一碗手打烏冬、壽司八貫、沙律菜、前菜、茶碗蒸及甜品)烏冬麵身煙韌,配有蟹柳同油揚豆皮,湯底清甜壽司款款唔同,有小帶子、帆立貝、紋甲魷魚、甜蝦、三文魚等,可以試到好多款口味即時震撼價壽司兩款甜口壽司(玉子壽司同三角甜腐皮)甜度剛好,碎蔥三文魚份量多到湧出黎每款都係$9相當抵食,肯定夠晒飽

季節餐牌特別推薦
海膽鮮甜肥美份量足、白子入口順滑唔腥、海鰻新鮮厚肉彈牙

壽司定食
(包括一碗手打烏冬、壽司八貫、沙律菜、前菜、茶碗蒸及甜品)
烏冬麵身煙韌,配有蟹柳同油揚豆皮,湯底清甜

即時震撼價壽司
每款都係$9相當抵食,肯定夠晒飽

2024-01-25 72 瀏覽
午餐時間來食,差吾多坐滿,早d來搵位就吾洗等啦🤩⭐️海七飯呢個飯超多料,有大隻蝦,三文魚,吞拿魚蓉,竟然仲有海膽! 超中意食魚生既我都比呢個飯震撼到🤣三文魚超肥美,又夠厚切👍呢個飯每個星期總會有一日做特價午餐,次次我都會叫呢個飯 🥰⭐️炙燒三文魚左口魚背玉子飯配牛肉烏冬呢set 套餐好飽肚,有魚生飯又有烏冬! 燒三文魚有3塊,但好d三文魚肉。。成塊都係三文魚皮。。有d失望。。。🥲牛肉烏冬有3塊牛肉,正常發揮無特別,個餐仲有沙律同茶碗蒸,個茶碗蒸好滑😋
午餐時間來食,差吾多坐滿,早d來搵位就吾洗等啦🤩

⭐️海七飯
呢個飯每個星期總會有一日做特價午餐,次次我都會叫呢個飯 🥰

⭐️炙燒三文魚左口魚背玉子飯配牛肉烏冬

2024-01-23 69 瀏覽
鳥山名荃灣愉景新城 日式餐廳🍴荃灣美食梗係多人知㗎喇,今日要同大家介紹一間喺愉景新城嘅日式料理店 鳥山名首先,我梗係嗌返我最喜愛食嘅鯖魚定食啦,呢個鯖魚定食好豐富架,由前菜到甜品麵樣樣都有哂,燒鯖魚食落口嗰時真係非常之香口,肉質仲保持鮮嫩,又唔會燒到過哂火喉!壽喜燒最緊要就係牛肉同埋個湯底,牛肉嘅肉味非常之濃厚,配用壽喜燒醬汁湯底就啱啱好!帶子刺身,鮮甜好味又夠大粒石垣鯛壽司,魚肉鮮甜,唔點壽司豉油都好好食!
鳥山名
荃灣愉景新城 日式餐廳🍴

壽喜燒

帶子刺身,鮮甜好味又夠大粒

石垣鯛壽司,魚肉鮮甜,唔點壽司豉油都好好食!
2024-01-20 67 瀏覽
平日都滿座要等位既日本餐廳,環境同味道都不錯除左有日常餐牌外,每日都有料理長特別推介項目,都係新鮮之選原條島根池魚原條直上,刀功一流,切片好一致,魚肉鮮嫩,口感爽滑,肉質夠緊致,有特調醬汁,更加提升島根池魚既鮮美活帆立貝刺身原粒大帆立貝,肉質鮮甜嫩滑,帶有微微彈性同略帶海水既鹹味廣島蠔鍋有六大隻廣島蠔鍋!!蠔肉鮮嫩多汁,入口後散發出鮮甜既味道。蠔既鮮味同湯汁相融合,令到湯汁濃郁醇香。底層既豆腐質地柔軟滑滑的,口感綿密細膩,有心細甘煎香左小小先加入湯底鰻魚朴葉飯定食鰻魚經過炭火燒烤,肉質鮮嫩,味道濃郁,醬汁既甜味能夠平衡鰻魚的油膩感。朴葉飯既米飯口感軟糯,有淡淡朴葉清香。飯菜搭配上鰻魚醬汁同配菜,味道豐富
平日都滿座要等位既日本餐廳,環境同味道都不錯
除左有日常餐牌外,每日都有料理長特別推介項目,都係新鮮之選

原條島根池魚

活帆立貝刺身
原粒大帆立貝,肉質鮮甜嫩滑,帶有微微彈性同略帶海水既鹹味

廣島蠔鍋

鰻魚朴葉飯定食

2024-01-18 52 瀏覽
黎到愉景新城行街,上網見到有間日本餐廳好似幾好,就帶b🐷去食啦。入面除咗有主要用餐區,仲有店外挨住扶手電梯嘅卡位,其實都係商場入邊。講返食物啦,見到佢哋廚師推介,價錢吸引我哋都嗌咗幾樣。北海道海膽手卷,去食日本野,小編一定會食海膽壽司或手卷😋鳥山名既北海道海膽手卷好鮮甜😚一放入口,成個口都鮮甜既海膽味🤩絕對無日式放題梅既味道💯以高質海膽嚟計,手卷上海膽既分量已經好唔錯🙆‍♀️食到手卷既最後一啖,都仲有海膽😳超想叫多一件嚟食👅海鰻壽司賣相一流,燒得啱啱好唔會過老🤤,嫩口同甘香既油脂分布同壽司飯互相平衡。北海道白子壽司,軍艦食材新鮮賣相精緻,估唔到味道似食奶油,軟腍腍口感👍🏻☺️。三文魚腩都夠新鮮肥美,山葵八爪魚夠爽口辛辣😙😙。墨魚鬚串有2條,燒得啱啱好,唔會太乾,汁燒味道一流😍。吉列黑豚豬扒手打烏冬,烏冬煙韌,湯底好夾烏冬,肉質嫩外皮脆💯。地點:愉景新城好大,我哋係入面當失路😂,行幾個圈都未行夠。環境:餐廳裝修木系風格,有壽司吧枱、卡位,寧靜舒適。價錢:性價比高,優質新鮮嘅食材同態度友善嘅店員🥰☺️。

三文魚腩都夠新鮮肥美,山葵八爪魚夠爽口辛辣😙😙。

墨魚鬚串有2條,燒得啱啱好,唔會太乾,汁燒味道一流😍。

地點:

愉景新城好大,我哋係入面當失路😂,行幾個圈都未行夠。

環境:

餐廳裝修木系風格,有壽司吧枱、卡位,寧靜舒適。

價錢:

性價比高,優質新鮮嘅食材同態度友善嘅店員🥰☺️。
2024-01-16 58 瀏覽
🏮日式居酒屋🏮系列—▫️餐廳 : 鳥山名▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍此為:荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖▫️營業時間⏰:星期一至日 ▫️價錢:~$100+—美味:🏮🏮🏮+0.8🏮環境:🥩🥩🥩+0.7🥩價錢:💰💰💰+0.7💰服務:👨‍🍳(服務態度超級差🥺未試過咁嬲)—👧🏻好鐘意食日式野,聽朋友介紹依間抵食就去試吓😁lunch set都抵食—📍 灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬價錢:$135分數:🍱🍱🍱+0.9🍱呢個價錢有兩碗,都幾抵食🥳三文魚腩同埋左口魚都幾新鮮😁食埋烏冬都夠飽—📍特價海鰻壽司價錢:$128-4舊分數:🐟🐟🐟+0.7🐟特價咗之後都抵食🐟都夠鰻魚汁,如果再大嚿啲就好—#好西 #打卡 #日本燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #銅鑼灣美食 美食 #居酒屋 #iphoneonly#instagood #燒肉 #bestoftheday #amy_in_tw #燒烤 #荃灣 #本陣 #快閃日本 #燒肉套餐 #和牛 #夏祭
🏮日式居酒屋🏮系列

▫️餐廳 : 鳥山名
▫️地點:全香港有1️⃣間分店
▫️營業時間⏰:星期一至日
▫️價錢:~$100+

美味:🏮🏮🏮+0.8🏮
環境:🥩🥩🥩+0.7🥩
價錢:💰💰💰+0.7💰
服務:👨‍🍳(服務態度超級差🥺未試過咁嬲)

📍 灸燒三文魚腩左口魚背玉子飯拼牛肉手打烏冬
價錢:$135
分數:🍱🍱🍱+0.9🍱

📍特價海鰻壽司
價錢:$128-4舊
分數:🐟🐟🐟+0.7🐟
特價咗之後都抵食🐟都夠鰻魚汁,如果再大嚿啲就好