2018-06-09 116 瀏覽
最近成日食放題,今日想和友人食得精緻啲。和友人約了去尖沙咀這間日式餐廳,這裏地方都大,又有吧枱可以望著廚師預備菜式。這間餐廳的食物都有不少選擇,而且點菜方便仲好先進,用ipad 點菜,所以菜式都有相片,可以清楚自己叫了什麼,自己直接落單,避免了落錯單。餐廳在每張櫈下有個籃比客人放隨身物品,夠晒窩心我和友人叫了一個刺身三點, 每晚係選用不同的魚類,今晚係間八,鯛魚和吞拿魚。每款都有3件,厚切,三款都好新鮮,間八比較淡口,較清。鯛魚肉質感覺較爽,雖然帶點魚皮,但沒有渣,吞拿魚是三款最濃味的,一放落口就有即溶在口的感覺,鮮味,正穴子丼碗飯雖然不是大碗,但餸份量十分之多。鰻魚有好多件,鰻魚薄薄的,可以一口一條,肉體好嫩。又可以將每一條魚包住白飯來吃,一啖食晒,好滿足.鰻魚加咗啲鰻魚汁和芝麻,飯粒粒圓碌碌,日本飯寧舍好味。
這裏地方都大,又有吧枱可以望著廚師預備菜式。
餐廳在每張櫈下有個籃比客人放隨身物品,夠晒窩心

刺身三點

刺身三點