2024-01-07 2484 瀏覽
悠閑的Sunday ,去了大角咀食泰菜呢度裝修幾摩登有格調而有帶點民族風,有我喜歡的湖水綠色牆,坐高枱感覺更chill 有度假的感覺😚🧡泰北咖喱金麵 Khao Soy🧡金麵係蛋麵,最特別係一半麵用湯煮過,另一半麵炸過,可以食到兩種不同的口感,麵條食落好香蛋味,一邊係好柔軟一邊係脆卜卜口感層次豐富。湯底係椰香味重的咖喱,配上炭烤過的雞扒。🧡瑪莎文咖喱·牛筋條 Kaeng Massman Neua 🧡瑪莎文咖喱係好濃郁而微辣的咖喱,仲會有薯仔、洋蔥、花生一齊煮,牛筋條炆到好淋好入味,唔需要用刀切用匙羹輕輕的已經可以分開啲肉。另外仲配了3 件蒜蓉多士,好香脆。🧡印度飛餅 Roti 🫓 🧡特別點了個Roti點咖喱汁,薄餅好酥脆,咖喱配薄餅真係絕配,老公食到唔停口😆💛芒果糯米飯 Mango Sticky Rice 💛賣相超級靚 💯,用芒果整左朵大玫瑰花,份量好多,芒果亦好香甜,糯米飯好軟熟,淋上了濃郁香甜的椰漿,上面仲有灑上玫瑰乾花。💚泰式青檸梳打Lime Soda💚好鍾意青檸的我食泰菜一定會點呢個,清新感覺好解渴。
悠閑的Sunday ,去了大角咀食泰菜
呢度裝修幾摩登有格調而有帶點民族風,

🧡泰北咖喱金麵 Khao Soy🧡
泰北咖喱金麵 Khao Soy

瑪莎文咖喱·牛筋條 Kaeng Massman Neua

🧡印度飛餅 Roti 🫓 🧡

💛芒果糯米飯 Mango Sticky Rice 💛
芒果糯米飯 Mango Sticky Rice

💚泰式青檸梳打Lime Soda💚
好鍾意青檸的我食泰菜一定會點呢個,清新感覺好解渴。
2024-01-07
泰北咖喱金麵 Khao Soy