逸東軒

餐廳: 逸東軒
資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

今日同大家介紹嘅逸東軒除咗有良心之外,仲連續4年拎到一星米芝蓮⭐️,一定唔會失禮啦😁一入到逸東軒環境非常闊落嘅中式格局,檯都擺得好疏,防疫做得好足。員工服務都幾好,而且每個茶壺都會放係爐仔上面加熱,確保每啖入口都係熱茶,非常細心👍🏻👍🏻野食方面我地叫咗➡️”帶子蒸燒賣”,帶子好鮮甜,入面嘅豬肉都好足料,啖啖肉,幾唔錯!➡️“脆皮流沙酥”都幾特別,將平時叉燒酥換咗流沙奶皇,外皮非常鬆脆,值得一試😋😋➡️“逸東小龍包”一籠4隻,每隻都好貼心咁有一支匙羹裝住方便進食,一啖咬落去滿滿嘅肉汁又唔驚噴到周為係,味道都唔錯架👍🏻➡️”春風得意脆皮腸粉”賣相比較似炸兩,但係入面除咗脆皮仲有蝦膠,每件份量都差唔多,香脆嘅口感加上蝦嘅鮮甜,係正嘅😝✨而今次最值得推介嘅就係➡️”蜂巢海鮮芋角”,外皮非常鬆化口感非常好,而餡料除咗芋泥,仲加咗切到好細嘅海鮮(食唔出係咩),鮮同芋泥完全混合,好味!! 真心推介😛👍🏻👍🏻總括黎講食物質素真係唔錯,主要係環境同服務好,野食都相當精緻,家下平日午市佢仲做緊$38蚊點心優惠抵食好多架,想試就不妨留意下啦!(我地都想請假平日黎瘋狂食多次🤣)

帶子蒸燒賣

春風得意脆皮腸粉