2024-04-23 120 瀏覽
開咗一段時間,openrice 好多差評,但每次行過都有人,就膽粗粗試吓。附近係銀行,所以成日都有好多幾枱職員喺嗰到食。見到好多評語都係同其他分店比較,但我無食過其他分店,所以抱住可能'唔差'嘅心態入去食。地方大,枱與枱之間隔得幾遠,坐得好舒服。 有幾個客人都係帶埋架車仔,泊係座位旁邊都仲有好多空間,一啲都唔阻路。但坐卡位對某些人就有可能太開揚,無遮無掩。餐廳出面條街都多人行嚟行去,因為有好幾間銀行。(本人可接受)所有staff都好nice,menu上的問題都耐心解答,態度不會唔耐煩。 Order 咗2個 lunch set 椰香咖喱豬頸肉叻沙咖哩湯底幾香,但唔係椰奶重嗰隻。有五片豬頸肉,豬頸肉麻嘛,太過厚實,有啲肥,唔係每片都有烤過兩面(泰式)嗰隻.....然後其中有一嚿肉有啲梅,應該唔係同一條豬頸肉。湯有啲油,食到最後有啲腻,我竟然食唔哂一碗!(本人平時好好胃口)好彩無嗌小食。檳城福建蝦麵 一般,湯底正常,無驚喜。一碗有兩,三塊豬腩肉,厚身嗰隻。餐飲白咖啡,拉茶。個杯耳黐立立,負評。茶雖然滑,但太澀。 同其他馬拉餐廳嘅拉茶分別好大,其他嘅香濃,滑,甜(有時過甜)。總結:下次想食差
附近係銀行,所以成日都有好多幾枱職員喺嗰到食。

地方大,枱與枱之間隔得幾遠,坐得好舒服。

Order 咗2個 lunch set

椰香咖喱豬頸肉叻沙
(本人平時好好胃口)好彩無嗌小食。

檳城福建蝦麵

一般,湯底正常,無驚喜。一碗有兩,三塊豬腩肉,厚身嗰隻。

餐飲
白咖啡,拉茶。個杯耳黐立立,負評。

茶雖然滑,但太澀。

總結:
下次想食差唔多嘅嘢,都係去番Kaya, 馬六。