2015-04-08 1203 瀏覽
呢日約左幾位朋友聚舊BOOK位個時同店員講想要個私隱度比較高既位之後就編了我地係房坐,真係好細心我地相約好就一行5人就上去私房菜由於沒有招牌,好在之前都係OPENRICE睇過地址,加上開埋地圖所以都容易找上到去店員好有笑容禮貌地為我地帶位一開房門,就聽到好舒服既歌聲,環境都算大之後我地就開始不停傾計,仲傾得好開心因為在房真係咩都可以講,不用怕嘈到其他客人好RELAX由於BOOK位個時同店員講我地要食素,所以以下菜式都沒有肉類好期待會有什麼可以食我地傾了一陣店員就拎了法國麵包配自制特式醬有兩款自家制特式醬,紅色的是番茄,另一款是焦糖蘋果蘋果醬比較清新,蕃茄醬比較開胃,但本人比較喜歡蕃茄醬多D青瓜阿支竹凍湯,一入口好清新,之後再食個阿支竹比較咸D,但都幾特別油浸咖啡菇伴鮮松露泡沫,由於本人好鐘意食菇,所以特別喜愛這一道菜同時佢加了D魚子醬係度,再可以令到咖啡菇上面個D好似CREAM菇容更出味蕃茄湯,由於剛剛已經有個凍湯,所以就不太喜愛這個但一入口的確幾滑,味道甜甜地,幾得意既煙燻蕃茄,將個蕃茄一分為二一邊好似係蒜,比較濃味D另一邊好似係香草,比較FRESH本人比較香草個一邊,加埋蕃茄真係幾
呢日約左幾位朋友聚舊
BOOK位個時同店員講想要個私隱度比較高既位
之後就編了我地係房坐,真係好細心

我地相約好就一行5人就上去私房菜
所以都容易找
上到去店員好有笑容禮貌地為我地帶位
一開房門,就聽到好舒服既歌聲,環境都算大

之後我地就開始不停傾計,仲傾得好開心
因為在房真係咩都可以講,不用怕嘈到其他客人
好RELAX
好期待會有什麼可以食

我地傾了一陣店員就拎了法國麵包配自制特式醬

有兩款自家制特式醬,紅色的是番茄,另一款是焦糖蘋果
蘋果醬比較清新,蕃茄醬比較開胃,但本人比較喜歡蕃茄醬多D
法國麵包配自制特式醬
青瓜阿支竹凍湯

油浸咖啡菇伴鮮松露泡沫
蕃茄湯,由於剛剛已經有個凍湯,所以就不太喜愛這個
但一入口的確幾滑,味道甜甜地,幾得意既
蕃茄湯
煙燻蕃茄,將個蕃茄一分為二
一邊好似係蒜,比較濃味D
另一邊好似係香草,比較FRESH
本人比較香草個一邊,加埋蕃茄真係幾夾
煙燻蕃茄
石榴雪芭,入口就覺得好清甜,但有D微酸,可以幫我清下個口再品嘗下道
石榴雪芭
黑松露摩利菌意大利飯,又係我最愛既菇

今次加埋黑松露既香味真係仲好好味
平時我最怕D廚師煮得太硬D飯,但呢一道唔錯,唔係好林同硬,剛剛好
黑松露摩利菌意大利飯
黑芝麻醬配豆腐雪芭伴香賓蘋果凍,
好鐘意白色既豆腐味雪葩,味道清淡
再加埋d芝麻醬,甜甜地又唔同左D味道,兩種層次

黃色既是香賓蘋果啫喱,味道我覺得有D似搽麵包個醬,但比較清甜
黑芝麻醬配豆腐雪芭伴香賓蘋果凍
呢餐咁快就食完,真係好回味D食物
如果下次有朋友想揾D私隱度高既地方傾計
我一定推介呢間
題外話/補充資料: 由於我地係房都會怕服務生太忙會忘記理我地,但係佢地較D時間真係剛剛好,又會不停為我地加溫水
2015-04-03
法國麵包配自制特式醬