2018-06-07 183 瀏覽
呢間重慶火鍋過江龍, 得到"舌尖上的中國2"之加持, 更多添一份人氣, 今晚終於有機會黎開餐店內裝飾帶比人幾舒適感覺, 用餐位幾寬敞, 夠晒位比你放滿成枱食材!火鍋最緊要有靚湯底 ($38/位), 呢度有鴛鴦湯底比你拼今晚點選麻辣 (花椒拼紅椒, 香氣撲鼻)拼特色香果鍋, 即係蘋果雪梨, 仲加埋馬蹄及蕃茄, 夠晒清潤, 簡直係又要威又要帶頭盔........哈..哈....點餐紙火鍋材料夠晒多, 有酒類及甜品供應落好單, 火鍋配料就好快送上枱...................筷子...起動吧!  仲有個籃子比你掛係度方便易烚食物, 貼心設計咪呢D囉!美國安格斯優質肥牛 ($198), 份量對眼, 肉色靚仔, 大小厚薄適中, 脂肪分佈平均, 望見已經令人流口水!靚嘅牛肉真係火鍋嘅大好友, 無論配咩湯底都夾到, 今次呢碟肉味濃, 口感綿滑, 超正!以店名為首嘅曉宇嫩牛肉 ($78), 望見都已經感覺腍滑, 烚3分鐘就食得!咪講笑, 真係好滑, 用筷子夾起都有D難度, 放入口當然都係咁嫩滑啦, 加配少少蔥蒜粒一齊食....正呀!稻田毛肚 ($108) - 即係黑栢葉, 好大塊, 以冰粒保

火鍋最緊要有靚湯底 ($38/位), 呢度有鴛鴦湯底比你拼

點餐紙火鍋材料夠晒多, 有酒類及甜品供應

美國安格斯優質肥牛

曉宇嫩牛肉

稻田毛肚 ($108) - 即係黑栢葉, 好大塊, 以冰粒保持溫度, 樣子雖然醜D, 但其實唔經漂白先係好嘢!

只需烚15秒, 食落口感爽口, 原味始於係好D嘅!  加上索左少少湯汁, 無需點醬汁都好味!

重慶耗兒魚 ($78) - 一客4條, 見隔離枱都有叫就試下, 魚要烚10分鐘!
重慶耗兒魚

呢條魚無咩細骨, 魚肉口感帶點嚼口, 味道帶點咸鮮味, 幾特別!

鮮黃喉 ($98) - 份量亦唔少, 通常呢D食材都係出現係重慶麻辣火鍋店, 普通火鍋唔會常見到!
鮮黃喉

切成一片片, 烚2分鐘食得, 又唔會縮水, 口感爽脆到不得了, 不禁要比隻手指公佢!

極品鵝腸 ($85) - 賣相靚仔, 每條晶瑩剔透, 內裏肥膏已清除, 食得安心!
極品鵝腸

烚1分鐘就食得, 成條鵝腸口感爽脆, 食多條都唔會覺肥膩, 又係正喎!

家下食火鍋, 好興飲洛神花茶, 呢度嘅係自製架 ($18/杯), 味道酸中帶少甜, 可以解辣之餘, 點都有益過飲汽水啦!
洛神花茶

呢間火紅重慶火鍋店, 果然有料到呀, 食物價錢合埋, 招呼唔錯, 難怪差唔多全場爆滿!!
美國安格斯優質肥牛
曉宇嫩牛肉