餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

今日同朋友去尖沙咀睇樓盤。朋友突然話想食咖哩。係尖沙咀要食咖哩當然去重慶大廈啦。睇完之後一行5人去左重慶一樓食咖哩。小食篇Dahi Poori 乳酪脆米球 米球好脆,加埋乳酪好好食,一口一個好方便。餐前小食幾開胃。Paani Poori 印度脆米球見個乳酪好好食咁就試埋原味米球啦。呢個比較普通。入面有d薯蓉。配有d 綠色的醬汁,有小小辣味,可自行選擇落定唔落。Masala Dosa 南印度捲餅一上到台有d嚇親。好大塊😱炸到薄而脆好好食。有3種配料可加。薯蓉,洋蔥等餡料。Bombay Chaat 孟買涼拌入面有薯仔,鷹嘴豆,多種醬汁。食沙侓的感覺。有咬口。唔錯。主食篇Garlic Naan 蒜容烤餅食咖哩必須要有的烤餅。好香蒜容味。仲有d 蔥既物體。睇落好似好油。但其實配咖哩唔覺得好油。脆卜卜。好好食。Lachha Paratha 牛油鬆餅食完烤餅唔夠喉再叫個鬆餅。好鬆脆,好香真係好鐘意食。Butter Chicken 牛油烤雞唔辣好Creamy,雞好食唔柴。Lamb Masala 瑪莎拉咖哩羊肉食左個牛油味咖哩要食埋瑪莎拉咖哩。呢款咖哩比較香濃,叫左小辣都ok好食(我食得辣的)羊肉唔騷
今日同朋友去尖沙咀睇樓盤。
朋友突然話想食咖哩。
係尖沙咀要食咖哩當然去重慶大廈啦。
睇完之後一行5人去左重慶一樓食咖哩。

小食篇
Dahi Poori 乳酪脆米球

米球好脆,加埋乳酪好好食,一口一個好方便。餐前小食幾開胃。

Paani Poori 印度脆米球

配有d 綠色的醬汁,有小小辣味,可自行選擇落定唔落。

Masala Dosa 南印度捲餅

一上到台有d嚇親。好大塊😱
炸到薄而脆好好食。有3種配料可加。薯蓉,洋蔥等餡料。

Bombay Chaat 孟買涼拌

入面有薯仔,鷹嘴豆,多種醬汁。食沙侓的感覺。
有咬口。唔錯。

主食篇

Lachha Paratha 牛油鬆餅

食完烤餅唔夠喉再叫個鬆餅。好鬆脆,好香真係好鐘意食。

Butter Chicken 牛油烤雞

唔辣好Creamy,雞好食唔柴。

Lamb Masala 瑪莎拉咖哩羊肉

食左個牛油味咖哩要食埋瑪莎拉咖哩。
呢款咖哩比較香濃,叫左小辣都ok好食(我食得辣的)
羊肉唔騷。唔食羊既都可以試下,

Saffron Pullao 印度黃飯

好彈牙。唔似飯有d 似米粉。都幾好食。

Palak Panneer 芝士菠菜

好濃烈嘅忌廉芝士味道,好好食,好邪惡的食物。

甜品及飲品篇

Homemade Gulab Jamun 自家製品。玫瑰甜丸子
之前既試過其他餐廳。今次想丙試下,但我都仲係接受唔到,一坺嘢,死甜,可能我唔鐘意食太甜的租品🥹🥹

Sweet Lassi 甜味奶昔
死甜的飲品🫠🫠
Strawberry Lassi 士多啤梨奶昔
Rose Lassi 玫瑰奶昔
玫瑰味都好重
Kingfisher (indian beer) 印度啤酒
Palak Panneer 芝士菠菜
Sweet Lassi 甜味奶昔,Strawberry Lassi 士多啤梨奶昔,Rose Lassi 玫瑰奶昔,Kingfisher (indian beer) 印度啤酒