天氣凍凍地,最好就係出街打邊爐啦。又暖又方便,最緊要岩曬我呢d咩都想食一啖ge人啦。餐廳位於荃灣大鴻輝,地點非常方便。不過大廈好多食肆,大家記得留d時間等lift。呢次黎相馬主要係因為佢除左係火鍋放題之外,仲提供串燒同炸物,全部都即叫即製 而且選擇都好多。串燒(⭐⭐⭐⭐⭐)首先上場ge係串燒,有得揀鹽燒 汁燒同味增燒。我就覺得味增燒最惹味。牛肉串肉質鮮嫩多汁 係必食之選。燒波羅鮮甜可口,令到我地食唔停口。炸物(⭐⭐⭐⭐⭐)跟住上檯ge係炸物。洋蔥圈外脆內嫩 表面更灑上七味粉,點埋蛋黃醬一流。美國特選牛肉 / 豬肉 / 雞肉(⭐⭐⭐⭐⭐)打邊爐主角出場!我地無揀d好貴ge和牛,但呢隻美國特選牛肉都無令我地失望。雖然不及和牛入口即溶,但牛肉肥瘦均衡 可謂值回票價。丸類 (⭐⭐⭐⭐💢)選擇多元化, 黑松露包心丸好特別。蔬菜(⭐⭐⭐⭐💢)平時大路ge蔬菜都有,而最特別就係有原條小甘筍。甜品(⭐⭐⭐⭐💢)雪糕雖然唔係名貴品牌,但綠茶味食落唔甜 亦茶香十足,加上小小朱古力噴泉,真係麻雀雖小 五障俱全!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 相馬日式火鍋 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心

串燒(⭐⭐⭐⭐⭐)
串燒

炸物(⭐⭐⭐⭐⭐)
炸物

美國特選牛肉 / 豬肉 / 雞肉(⭐⭐⭐⭐⭐)
美國特選牛肉,豬肉,雞肉

丸類 (⭐⭐⭐⭐💢)
選擇多元化, 黑松露包心丸好特別。
丸類

蔬菜(⭐⭐⭐⭐💢)
平時大路ge蔬菜都有,而最特別就係有原條小甘筍。
蔬菜

甜品(⭐⭐⭐⭐💢)
雪糕
甜品
飲品

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
相馬日式火鍋 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心21樓B號舖
推介菜式:牛肉串、洋蔥圈、美國特選牛肉

👍🏻地點方便
飲品
  • 美國特選牛肉
  • 豬肉
  • 雞肉
  • 牛肉串、洋蔥圈、美國特選牛肉