餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2019-09-07 241 瀏覽
又是Ot夜...😖今晚同同事去咗中環 食🌶川菜, 餐廳位於士丹利街佳德商業大廈一樓(半山扶手電梯附近)餐廳裝修風格以古色古香既中國風為主, 好有特色, 今次我地就揀左bar檯坐既, 櫈下有小籃子放個人物品, 非常貼心🥰食物種類選擇唔多, 主要以🍜麵食為主, 不過可以自行組合套餐, 價錢都算優惠因為見隔離檯食緊瘋狂缽缽雞好似幾過癮咁, 我地就唔揀麵食喇😅🌶瘋狂缽缽雞二人餐 - 藤椒湯 ($238)湯底可以揀麻辣湯或藤椒湯, 店員推介藤椒湯味道比較正宗同比較少地方有得食, 所以我地就左藤椒湯, 上檯浸一陣等D串串更入味就開始食啦😋一共有60串 (🥦素30串同🍗肉30串), 每款各有2串茹類食物最入味🦐🐙蝦同魷魚彈牙🐓雞粒同雞軟骨最夾味呼, 以為每串一粒粒會唔夠飽, 點知原來都好滿足🤤今次我地兩個都第一次食呢D串串, 雖然唔知正唔正宗, 但覺得好味既, 如果辣味多少少可能會更有風味(我對川菜既印象係好辣好辣, 可能餐廳做得比較適合香港人口味啦), 仲有差少少就係食到一半開始覺得有D咸🍋🍊柑桔檸檬 ($28)食辣野點可以唔飲返D冰凍既野🤗
又是Ot夜...😖

今晚同同事去咗中環 [瘋狂小面] 食🌶川菜, 餐廳位於士丹利街佳德商業大廈一樓(半山扶手電梯附近)

🌶瘋狂缽缽雞二人餐 - 藤椒湯 ($238)
瘋狂缽缽雞

一共有60串 (🥦素30串同🍗肉30串), 每款各有2串

茹類食物最入味

🦐🐙蝦同魷魚彈牙

🐓雞粒同雞軟骨最夾味

呼, 以為每串一粒粒會唔夠飽, 點知原來都好滿足🤤

🍋🍊柑桔檸檬 ($28)
柑桔檸檬

食辣野點可以唔飲返D冰凍既野🤗