2023-10-07 490 瀏覽
由細食到大既維記,難得再去到深水埗,緊係要返去回味一下。兩間分店依舊係係門口排左條隊,不過好彩今次好快就入得!鮮牛煎蛋麵 湯底唔係佢嘅強項,最大特色係佢價錢唔貴,但份量好多。豬潤同鮮牛嘅量佔左成碗起碼1/3,而且煮出黎唔硬,軟身,食落好有滿足感。咖央西多雖然食材簡單,但食落有驚喜。食落有空氣感 ,而且充滿蛋香,咖央醬清新而唔會太甜,加埋糖漿食簡直係一流。 類似嘅西多,與其山長水遠去赤柱食嗰間環境差態度又唔好嘅四溢,黎呢到食嘅性格比明顯高好多。茶走 鴛鴦走呢類港式地道飲品一向係舊式餐廳嘅強項,香濃嘅奶茶同鴛鴦加咗適量嘅煉奶,口感香滑,但又唔會太甜,掩蓋咗奶茶同鴛鴦應有嘅味道,鴛鴦亦冇一般出面常遇到嘅咖啡濃苦味,呢兩杯野我比100分!

鮮牛煎蛋麵

豬膶通