2018-04-09 1040 瀏覽
其實已經去左兩次食華嫂 決定一次過寫哂第一次係平日去 個陣係一早九點幾 好彩唔洗排隊不過間店都就full 但不斷有人入 食完個陣已經開始人龍出現 第二次都係平日去 因為閒日一定會超多人個日已經係朝早11點 睇圖就知人龍既情況 日日都咁多人真係好厲害都要等左一個鐘左右先入到去 好睇佢地都好識做 未入去之前已經逐個幫客人落定單(原來最好唔好後加單)兩個人,第一日叫左既野食:每人一個招牌菠蘿包,因為實在太吸引兩個都唔想share 哈哈哈哈哈個菠蘿包層皮好脆好香口,一朝早出爐係唔同d個塊牛油好邪惡 但係絕對唔可以唔加牛油牛油令口感更好 加埋蕃茄又唔會成個感覺好油膩正正正正正同埋價錢合理(19$only)另外驚太飽 兩個人share一碗鮮茄豬扒雞翼通粉($46)個人真係好鐘意佢個湯底 似由好多蕃茄煮成既湯底好新鮮 完全食唔到係用茄膏做湯底雞翼方面 整得好入味 最愛滷水雞翼豬扒隻味都調得好出色 份量剛剛好兩個人就咁就飽左 埋單都係 八十幾蚊 相當抵食 同埋味道有保證第二次就叫左以下既食物啦雞翼肉眼筋煎蛋冬陰公米粉冬陰公湯底好香 好適合香港人口味煎蛋煎咁靚真係好少見🍳 雞翼同上次一樣 無失水準男友就

其實已經去左兩次食華嫂 決定一次過寫哂

第一次係平日去 個陣係一早九點幾 好彩唔洗排隊

第二次都係平日去 因為閒日一定會超多人
個日已經係朝早11點 睇圖就知人龍既情況
日日都咁多人真係好厲害

兩個人,第一日叫左既野食:
招牌菠蘿包

每人一個招牌菠蘿包,因為實在太吸引
兩個都唔想share 哈哈哈哈哈

個菠蘿包層皮好脆好香口,一朝早出爐係唔同d
個塊牛油好邪惡 但係絕對唔可以唔加牛油
牛油令口感更好 加埋蕃茄又唔會成個感覺好油膩
正正正正正
同埋價錢合理(19$only)
蕃茄豬扒雞翼通

另外驚太飽 兩個人share一碗鮮茄豬扒雞翼通粉($46)
個人真係好鐘意佢個湯底 似由好多蕃茄煮成既湯底

男友就叫左好普通既餐蛋麵

佢要全熟蛋 佢話午餐肉同蛋都煎得恰好
連好普通既餐蛋麵都係用心製作

凍檸多

由於好少見茶記有凍檸多 ($17)
所以叫左杯試下

份量都算大 不過就無咩太大特別