2020-07-07 1118 瀏覽
旺角有唔少樓上cafe,除左有野食之外仲有好多唔同種類嘅board game玩,啱晒一大班年輕人聚聚舊聊聊天。想當年讀書嘅時候經常嚟旺角呢一類嘅樓上Cafe,皆因價錢相宜又可以玩一整晚。今次黎呢間部屋咖啡室,啲童年嘅回憶返晒黎!估唔到食物嘅水準依然保持到,環境仲好舒適添!我同有人點左一個二人套餐($308) 套餐包一個10吋pizza、一客飯或意粉、一個炸蟹餅小食同埋兩杯嘢飲🧃,分量夠晒飽肚!但由於我哋都好肚餓嘅關係,另外點左一客蜜糖雞翼😇。西西里pizza材料非常豐富,除咗有香口嘅辣肉腸之外,仲有蘑菇、肉粒、火箭菜同埋大量嘅芝士,一睇個芝士拉絲就知道個Pizza有幾好味啦!意粉方面揀咗烤雞闊條麵,意大利麵軟硬度適中,醬汁有香濃嘅忌廉味,烤雞肉粒份量多而且好入味。🥰💙佢嘅小食水準真係好高,每款都即叫即做,熱辣辣之餘味道好好。炸蟹餅外脆內軟,口感彈牙,充滿蟹嘅鮮味。蜜糖雞翼都係外脆內軟而且有肉汁,唔會overcooked!見到呢度嘅特飲咁吸引,我哋忍唔住每人加咗$20轉特飲😆!翡翠朱古力碎雪芭同埋朱古力沙漠,綠色嗰杯帶有清甜嘅薄荷味,飲落好清新,配埋炸嘢一齊食可以中和一下油膩感。朱古力特

見到呢度嘅特飲咁吸引,我哋忍唔住每人加咗$20轉特飲😆!翡翠朱古力碎雪芭同埋朱古力沙漠,綠色嗰杯帶有清甜嘅薄荷味,飲落好清新,配埋炸嘢一齊食可以中和一下油膩感。朱古力特飲嘅朱古力味非常香濃,賣相同味道都係滿分嘅!👏🏻
2020-07-06