2017-12-11 472 瀏覽
知道餐廳新開之後一直想搵機會黎試,但上網睇見話晚晚都好多人等好耐位,真係令我有啲卻步。今晚終於抽到時間早放工黎碰碰運氣,8點去到,結果唔使等就即刻入得!我地2個人點左一個三色丼同埋九洲風海鮮蕃茄意粉。之後仲點左2個甜品,稍後再補充。唔好以係三色丼睇落好細碗,其實碗碗都好足料,正常男仔份量。特別要一讚其中嘅蔥花吞拿魚蓉丼,食落好鮮甜好好味!燒牛肉丼嘅醬汁都好有水準,值得一試海鮮蕃茄意粉都好好食,意粉加左黑椒,醬汁亦都係辣辣地嘅,呢種酸酸地辣辣地嘅口感對我黎講好新鮮,好少西日餐廳會有呢款口感。意粉軔度亦都岩岩好,唔會太硬,爽口彈牙。其實食完主菜都已經稱心滿意,試埋甜品更加係不得了!我地分別嗌左焦糖布丁芭菲,和風抺茶法式吐司。芭菲外表果層焦糖布丁好脆好甜,配埋底層嘅雪糕同埋香蕉,多重口感,食得好滿足!法式吐司嘅綠茶雪糕都好好食,茶味好濃,吐司外脆內軟,每一口配埋綠茶雪糕同紅豆蓉食,唔使一陣就比我地2個清哂!不過今次因為兩個甜品都同時間上,食完芭菲時吐司個雪糕已經溶溶地,如果點多款甜品嘅話可以叫佢分開上,咁就唔怕溶啦

三色丼

九洲風海鮮蕃茄意粉