大滾友火鍋

Big Boil's Club
餐廳: 大滾友火鍋
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
收工後約左男友試呢間元朗最近好hit既火鍋店🙌🏻地點近元朗西鐵站,開正係食肆街道都幾方便唔好睇佢鋪位好似好細咁,其實入到去都幾大,都容納到幾多客人值得一贊係細至餐具,大至擺設裝修都好有中國宮廷氣色影相同朋友必去好地方就連餐牌都好有港式風格好有心思我地六點就去到開始食,限時食兩個鐘有八種醬介任選,每人$20個鍋好特別龍頭鍋突顯霸氣我地二人叫左個特色卜卜蜆鍋,好抵食食極都仲夾到蜆黎食,蜆既種類大概有二種,湯底清甜,唔會搶左蜆既鮮味不錯不錯好香既黑松露墨魚滑,爽口彈牙份量都好夠由於每種既手打丸都好想試,我地決定叫左個手打丸拼盤(十粒)果然無叫錯,五種丸都好好食,最特別既都係鵝肝墨魚丸,用鵝肝做夾心既手打丸好高大上既感覺蝦丸牛肉豬肉丸都好高質 最緊要夠香口彈牙花膠都好推介 超級肥美滾一滾 咁就變左卜卜蜆花膠湯 美顏養生$68 7隻肥大既日本廣島蠔 絕對係平靚正睇圖就知有幾新鮮 肥大滾蠔原來係咁好食 一點也不腥重點重點推介就係即叫即炸黃金響鈴本身打邊爐就已經必點既響鈴,呢間竟然有黃金響鈴,黃金就係美味既咸蛋黃係沾滿響鈴上面,然後就再油炸一次美味升級!最後肉類我地就簡左日本黑豚肉,肉同脂肪既比例十
收工後約左男友試呢間元朗最近好hit既火鍋店🙌🏻
地點近元朗西鐵站,開正係食肆街道都幾方便

唔好睇佢鋪位好似好細咁,其實入到去都幾大,都容納到幾多客人

值得一贊係細至餐具,大至擺設裝修都好有中國宮廷氣色
影相同朋友必去好地方

就連餐牌都好有港式風格
好有心思

我地六點就去到開始食,限時食兩個鐘

醬介

有八種醬介任選,每人$20

特色卜卜蜆鍋

個鍋好特別
龍頭鍋突顯霸氣

不錯不錯

手打黑松露墨魚滑

好香既黑松露墨魚滑,爽口彈牙

份量都好夠

大滾友肉丸拼盤

由於每種既手打丸都好想試,我地決定叫左個手打丸拼盤(十粒)
蝦丸牛肉豬肉丸都好高質 最緊要夠香口彈牙

即炸黃金響鈴

重點重點推介就係即叫即炸黃金響鈴

美味升級!
日本黑豚肉

最後肉類我地就簡左日本黑豚肉,肉同脂肪既比例十分好,成碟菜都擺得好美觀

一盤大概有7-8塊左右

呢餐真係好難忘,元朗出名美食多,呢間火鍋店有特色之外 食物仲好有質素
希望下次去會繼續keep住水準

2018-02-22