2017-06-10 166 瀏覽
味道樂居酒屋一聽個名就知道係日本餐廳🇯🇵 經常睇openrice 都俾它的招牌菜「鰻魚飯」吸引住,所以今日搵埋男友一齊去食😋門口好特別,仿日本的設計風格💙入到去好似去了日本一樣 牆身還有一些小擺設不得不提及這裏的餐具,餐具用了海豚做主角另外仲有貓筷子座😺 使餐廳非常有生氣首先,我地叫左兩款香口小食,芝麻雞翼炸得十分脆同時保持雞肉的鮮美嫩滑👏 雞翼面上還加了滿滿的芝麻粒💙迷你三文魚籽甜蝦蓉,份量足以一人份量。味道比較鮮甜,而蝦蓉就整到比較粘身,感覺就好似食緊咸味海鮮雪糕咁,配埋三文魚子一齊食。汁燒大白鱔~一碟有2件 火氣好夠配搭它的醬汁好野味,大白鱔好厚肉、無骨😋鹽燒厚切特上牛利燒物~燒得剛剛好 肉質吾會太煙韌 但份量雖少 適合細食朋友們💛醬炭火燒鰻魚飯~必叫!手臂咁大的鰻魚加上燒汁👏👏飯的份量都好足 適合兩人份量 。總括來說,如果同男朋友拍拖揀呢加餐廳真的不錯,小食同燒物碟碟都細細碟,而正餐份量好足 😋 埋單都吾洗$500蚊

芝麻雞翼

迷你三文魚籽甜蝦蓉