2022-06-16 80 瀏覽
對牛魔王嚟講,又想簡單方便又想食到高質素石燒牛,銅鑼灣嘅Steak Bar就係不二之選。他們有多款石燒牛,有頂級板腱、頂級肉眼、有勁出名嘅吉列炸牛扒、有薄切牛,仲有魚同羊,全部跟餐上,有飯同沙律,仲有醃蘿蔔,一定食得飽飽。今次小編同朋友叫咗兩個餐,唔想只食牛,都想試吓其他,結果叫咗一個牛一個羊,牛好味就一定,羊都一樣正👍。📌石燒薄切牛肉牛肉切得厚薄適中亦大塊,放一陣喺塊熱石上剛好半生熟,牛肉肉質鮮嫩唔韌多汁,份量亦都剛好,配上醬汁非常好味😍。📌羊架三件羊架雖然唔大,但味道都一流,羊羶味重,羊架非常新鮮,醬汁仲配有燒汁同芥末兩種選擇,小編覺得兩款都正,兩款都要試,整體讚👍。

📌石燒薄切牛肉

📌羊架