推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘—————————————————————📍HK 銅鑼灣- 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸𝗯𝗮𝗿 🥩登龍街人氣餐廳🍴雖然舖頭細細,但好鬼熱鬧嘈吵 🔥 入到餐廳已經聞到燒肉味撲,侍應超nice咁介紹嘢食~ Menu有超多牛肉選項,例: 西冷/牛扒/牛舌/和牛,牛魔王就一定有口福啦!宜家仲有 「二人套餐」 (原價$632 | 現在79折 $499), 包括main course x2 // 日式章魚小丸子 // 薯條 // 飲品x2。雖然今次無嗌,但單睇餐牌都知一定好夠飽!-🔺 𝗦𝗲𝘁 𝗕 吉列炸牛排 $188【推薦👍🏻】賣相滿分、肉質粉嫩!上菜嘅時候會有埋燒烤石板,無論你想要5成熟定係7成熟都可以自己渣fit~ 外面個層炸衣鬆脆 但略油!相對普通石燒薄切牛肉($178),個人覺得石燒吉列牛扒更有特色!💰價錢方面,香港而言已經算性價比高,一般連鎖日式餐廳賣嘅石燒吉列牛都要~$2xx-3xx,向試呢個菜值得去steak bar一試!- 食評by 狸貓朋友-🔺️𝗦𝗲𝘁 𝗙 香煎魚柳 $195 【推薦👍🏻】有驚喜之魚肉超厚!無花無假,個魚肉真係我1.5手掌咁大🖐️ 比目魚柳肉質好軟滑,完全無腥味

推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
—————————————————————
📍HK 銅鑼灣- 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸𝗯𝗮𝗿 🥩

🔺 𝗦𝗲𝘁 𝗕 吉列炸牛排 $188【推薦👍🏻】
🔺️𝗦𝗲𝘁 𝗙 香煎魚柳 $195 【推薦👍🏻】
有驚喜之魚肉超厚!無花無假,個魚肉真係我1.5手掌咁大🖐️ 比目魚柳肉質好軟滑,完全無腥味 🐟 可以配檸檬🍋/海鹽/醬油食用,味道多變,唔怕食到尾會厭咗~ 一開頭覺得佢定價偏貴,但望到條魚先發現係 真 材 實 料(。ì _ í。)
✍️ 侍應熱心有禮、食物質素有驚喜!雖然定價偏貴,但食材有料到,同埋對比一般連鎖店已算係高CP值~ 唯一係抽氣系統麻麻,店鋪煙霧離漫,食完超大陣燒肉味 😂
🥢 @steakbarhk
📍地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2022-09-18 225 瀏覽
網上見到佢即將光榮結業🥲決定黎encore午市第二款午餐有半價💰好抵食吉列炸牛排🥇原價$188呢個吉列牛真系世一🏆不愧系餐廳主打吉列脆皮超香脆 仲有啲面包糠味但內裡仲系生 要放上石板輕煎兩邊 好神奇🤣牛肉即使炸過再煎 都非常嫩滑👍🏻juicy配上燒肉汁或者海鹽更鮮味🤤超岩送飯石燒牛舌定食💰原價$120牛舌雖然好薄 但吾知點解牛肉味好重食落爽口 再配上檸檬汁 好fresh🥰聽著啲磁磁聲 好治癒吉列牛吾系到到都有得食 有得食又未必整得好 但呢間真系世一👍🏻價錢亦都吾貴 CP值高 絕對要襯結業前黎一戰😂
網上見到佢即將光榮結業🥲決定黎encore

石燒牛舌定食
吉列炸牛排
石燒牛舌定食
  • 石燒牛舌
今日諗唔到食乜嘅情況下,友人是旦碌咗陣手機,見佢哋而家做緊半價優惠,喺冇特別睇食評情況之下訂咗位了。點知就出事了,同另一用半價優惠食評,同一遭遇。食物嘅份量同menu嘅相相差甚遠,睇相吧。準時到,唔駛等位,直接入座,入面其實仲有位,但就擺咗我坐門口,算唔同佢糾纏,諗住快快手手食完就算。落單時,店員有主動告知用半價優惠,半價吉列炸牛扒定食要按原價另收加一。好,無問題。店員有問要唔要落小食同飲品,睇咗陣,最後冇追加嘢。水都冇比杯。好快嘢食就到,正價份定食叫咗牛舌併薄切牛,牛舌同埋薄切牛得各三片,仲要真係切到超薄果隻!好力工!前菜係醋醃白蘿蔔,唔好食,不吃也罷。過咗陣,半價份炸牛扒定食都嚟度,見到塊吉列時,眼都凸埋,得半塊吉列炸牛扒。所有嘢食嘅味道都好一般,唔會難食,但好食就一定冇佢份。求其食完走算,最後埋完單,我俾張相個女店員睇,問佢其實如果正價叫,個吉列炸牛扒份量係咪都一樣,佢嫌我煩咁hea答我係。是日埋單320,人均消費160。其實咁樣嘅優惠不如唔好做。不會再幫襯了。完。

牛舌拼薄切牛定食

吉列炸牛扒定食

所有嘢食嘅味道都好一般,唔會難食,但好食就一定冇佢份。

是日埋單320,人均消費160。
其實咁樣嘅優惠不如唔好做。
不會再幫襯了。

完。

2022-09-15
2022-08-29 106 瀏覽
我鐘意自己燒肉🥩,多咗一種樂趣,不過我都係第一次食自燒吉列牛扒去咗食Steak Bar 試下 🍱吉列炸牛扒定食🍻先落牛油預熱再落肉,原來吉列皮特別香,配上脆蒜片,外脆内軟,有肉汁!建議不要燒太熟。很配鰹魚味付飯,好滿足! 🍖頂級牛腱牛扒定食再世個本身燒好個肉🥩,我地選擇7成熟,係另一種滋味同口感,肉質地厚實,牛味更濃,都有脆蒜跟配👍🏻
去咗食Steak Bar 試下

🍱吉列炸牛扒定食
很配鰹魚味付飯,好滿足!

🍖頂級牛腱牛扒定食
2022-08-21 111 瀏覽
去開Cwb一定係去最多野食既登龍街搵食先🤣,石燒牛興左咁耐,食左咁多間,依間我覺得係數一數二好食😋👍🏻-Set B吉列炸牛扒 $188吉列牛份量多有大概10件上菜時三成熟左右,色澤好粉嫩👍🏻外層炸粉又薄又脆口,肉質軟腍重牛味定食包括小食、沙律同飯飯面灑上飯素,真係加唔小分!-Set E石燒薄切牛肉 $178色澤都係好靚,睇得岀新鮮,冇雪藏放好耐油脂感重,一煎就爆哂油😂薄切口感更嫩腍多汁👍🏻
Set B吉列炸牛扒 $188
吉列牛份量多有大概10件
上菜時三成熟左右,色澤好粉嫩👍🏻
外層炸粉又薄又脆口,肉質軟腍重牛味
定食包括小食、沙律同飯
飯面灑上飯素,真係加唔小分!

Set E石燒薄切牛肉 $178
色澤都係好靚,睇得岀新鮮,冇雪藏放好耐
油脂感重,一煎就爆哂油😂
薄切口感更嫩腍多汁👍🏻
上次同朋友去開銅鑼灣,晚飯時間去登龍街🏮搵食,本身諗住搵下新餐廳,但行過steak bar 仍然係念念不忘🥰,所以又衝咗入去。✥ ⋆ ⋆ ⋆ 吉列炸牛扒 ($188)呢間餐廳嘅獨特、經典之處👑,一定一定係吉列牛扒❗️牛扒上面嘅吉列脆皮非常脆薄,輕輕一烤,就可以食到又香脆又軟焾嘅牛肉🥩。牛肉質素唔算極高,但一定合格有餘。個人鍾意烤至❽至❾成熟,輕易地咬開,一啖一啖品嚐牛肉味道😍。另外亦好鍾意白飯上面滿滿嘅味素,有芝麻、紫菜、蛋等配料,令每一啖都充滿鹹香😋✥ ⋆ ⋆ ⋆ 燒羊架 ($248)除左吉列牛扒,今次仲試左羊架。羊架有④件,份量比想像中多💫預設本身係熟食,不過見佢身型較小巧,剛剛亦可以放係烤爐上輕輕烤熱,同朋友傾住計💬,都唔使擔心凍咗唔好食。味道方面幾有驚喜🤩,羊味香濃而沒有酥味,鍾意食羊嘅朋友下次都可以試一試❣️

✥ ⋆ ⋆ ⋆ 吉列炸牛扒 ($188)

✥ ⋆ ⋆ ⋆ 燒羊架 ($248)
除左吉列牛扒,今次仲試左羊架。羊架有④件,份量比想像中多💫

佢最近有個優惠,叫正價嘢可以半價享用佢出名嘅吉列牛,所以叫咗一個牛板鍵set同佢個吉列牛。吉列牛係比較失望的,原價188。本來以為食物同menu相有出入都正常,但後來我發現好多食評塊吉列牛都同menu差唔多,係我呢個半價吉列牛得一半(咁我唔知其他食評相真唔真啦,反正我就覺得真係有太明顯的差別)…咁如果半價=半份,我唔需要呢個優惠啦講真板鍵牛扒份量ok的,但都要價215,用吉列牛個爐烤一烤更好食。總結,味道唔係話差,但性價比係低,服務係ok的,不過D staff好忙,餐廳環境都比較一般。應該唔會再幫襯。

應該唔會再幫襯。
頂級板鍵牛扒
2022-08-10 78 瀏覽
今日試吓登龍街大hit嘅小店Steak Bar,一個會焫著嘅吉列牛扒lunch🔥🥩預先炸好吉列牛扒,外層脆內層粉嫩,燒完再點蒜鹽同燒汁,入口外脆內軟,肉汁依然豐富。每set都會跟白飯,飯面加上飯素,仲有前菜沙律,酸蘿蔔,包埋飲品。Lunch set免收加一,加分✅

Lunch set免收加一,加分✅
2022-07-28
2022-08-08 1801 瀏覽
好耐都冇試過平日夜晚係銅鑼灣鬧市出沒,估唔到人流都幾多🥳今次黎到銅鑼灣美食街登龍街既steak bar食鐵板牛❣鋪面雖然唔算好大,但訂左枱20:00黎到都即刻可以入座而且座位都算闊落,坐得幾舒服😆餐廳抽風系統都做得幾好,唔會好大油煙燒肉味😎食物質素亦好唔錯,有機會絕對值得一試❣♦️二人餐 Menu for Two ($499)本來冇諗住叫二人餐,但落單既時候店員有提議我地揀既組合叫二人餐仲抵,所以就揀左呢個set☺二人餐真係勁豐富,兩個人食真係超飽,好滿足😗♦️主菜 Main Course🥩吉列炸牛扒吉列牛扒色澤好靚,店員建議放上鐵板每邊煎30秒就可以食😊但個人中意熟成啲既牛肉,所以覺得煎耐啲好食啲😆就算煎耐左都冇影響牛既肉質,依然係好軟林Juicy💯而且鐵板下面有火座住,可以慢慢食,由頭燒到尾‼️另外仲有前菜、沙律同飯,啲飯放埋飯素,唔會好齋🤩🐟香煎比目魚比目魚認真煎得好出色,兩邊煎到香脆金黃🤗一啲都冇魚腥味,唧埋檸檬汁好開胃😝比目魚都好厚身,煎到外脆內軟😍唔想食得咁熱氣或者唔食牛既朋友都值得一試🤭🐮石燒牛舌(額外贈送)另外送既牛舌味道都唔錯🤤薄薄地好易熟,食落好有咬口😇本身對牛舌有啲抗拒
好耐都冇試過平日夜晚係銅鑼灣鬧市出沒,估唔到人流都幾多🥳
今次黎到銅鑼灣美食街登龍街既steak bar食鐵板牛❣
鋪面雖然唔算好大,但訂左枱20:00黎到都即刻可以入座
而且座位都算闊落,坐得幾舒服😆
餐廳抽風系統都做得幾好,唔會好大油煙燒肉味😎
食物質素亦好唔錯,有機會絕對值得一試❣

♦️二人餐 Menu for Two ($499)
二人餐真係勁豐富,兩個人食真係超飽,好滿足😗

♦️主菜 Main Course

🥩吉列炸牛扒
吉列牛扒色澤好靚,店員建議放上鐵板每邊煎30秒就可以食😊
但個人中意熟成啲既牛肉,所以覺得煎耐啲好食啲😆
就算煎耐左都冇影響牛既肉質,依然係好軟林Juicy💯
而且鐵板下面有火座住,可以慢慢食,由頭燒到尾‼️
另外仲有前菜、沙律同飯,啲飯放埋飯素,唔會好齋🤩

🐟香煎比目魚
比目魚認真煎得好出色,兩邊煎到香脆金黃🤗
一啲都冇魚腥味,唧埋檸檬汁好開胃😝
比目魚都好厚身,煎到外脆內軟😍
唔想食得咁熱氣或者唔食牛既朋友都值得一試🤭
香煎比目魚

🐮石燒牛舌(額外贈送)
另外送既牛舌味道都唔錯🤤
薄薄地好易熟,食落好有咬口😇
本身對牛舌有啲抗拒既我都接受到🤣
燒牛舌

♦️小食 Side Dishes

🍡日式章魚小丸子
小丸子有四粒,大大粒加埋章魚燒醬同柴魚❣
夠晒誠意😆
日式章魚小丸子

🥔黑松露薯條
薯條係茶餐廳果款有條紋既粗薯😏
黑松露既份量好多,差不多每條薯條都有沾到黑松露😋
薯條新鮮即炸都好香脆😙

♦️飲品 Drinks

🥤柚子梳打
🍹柚子蜜(凍)
兩杯柚子既飲品都好出色,柚子味濃郁❣
個人中意有氣既柚子梳打多啲🥳

💰性價比:8/10
👣回頭率:8/10
2022-07-21
香煎比目魚
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘—————————————————————📍HK 銅鑼灣- 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸𝗯𝗮𝗿 🥩登龍街人氣餐廳🍴雖然舖頭細細,但好鬼熱鬧嘈吵 🔥 入到餐廳已經聞到燒肉味撲,侍應超nice咁介紹嘢食~ Menu有超多牛肉選項,例: 西冷/牛扒/牛舌/和牛,牛魔王就一定有口福啦!宜家仲有 二人套餐 (原價632 | 現在79折 $499), 包括main course x2 // 日式章魚小丸子 // 薯條 // 飲品x2。雖然今次無嗌,但單睇餐牌都只一定好夠飽!🔺 𝗦𝗲𝘁 𝗕 吉列炸牛排 $188【推薦👍🏻】賣相滿分、肉質粉嫩!上菜嘅時候會有埋燒烤石板,無論你想要5成熟定係7成熟都可以自己渣fit~ 外面個層炸衣鬆脆 但略油!相對普通石燒薄切牛肉($178),個人覺得石燒吉列牛扒更有特色!💰價錢方面,香港而言已經算性價比高,一般連鎖日式餐廳賣嘅石燒吉列牛都要~$2xx-3xx,向試呢個菜值得去steak bar一試!- 食評by 狸貓朋友🔺️𝗦𝗲𝘁 𝗙 香煎魚柳 $195 【推薦👍🏻】有驚喜之魚肉超厚!無花無假,個魚肉真係我1.5手掌咁大🖐️ 比目魚柳肉質好軟滑,完全無腥味 🐟 可以配

推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘

🥢 @steakbarhk
📍地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
  • 香煎比目魚柳
2022-08-01 68 瀏覽
難得嚟到港島區😬梗係要去食肆雲集嘅登龍街尋找美食✨「Steak Bar」以吉列牛扒作主打💥店內除咗有多款牛肉供應🐄亦有羊架同魚柳可選👍🏻唔食牛嘅朋友都可以試下✅🔸二人套餐($499)➰配有前菜、日式沙律及味素飯➰送薯條一客🥩吉列炸牛扒吉列牛肉經高温油炸🔥外層形成薄薄嘅吉列層☺️內裏牛肉則保持約一成熟嘅狀態👀店員擺抵石燒爐時👨🏻‍🍳溫馨提示石燒爐要有五分鐘嘅預熱時間💁🏻‍♀️等牛油溶咗先開始燒🧈牛扒生熟度按客人喜好而訂😍厚切牛扒肉質結實🙌🏻油香十足且肉汁豐富💫吉列層香脆富有口感💋輕輕蘸上燒汁🎉佐飯一流🎀🐠香煎比目魚柳比目魚柳煎得金黃香口😎且調味得宜🧡帶有淡淡焦香嘅魚皮配搭嫩滑嘅魚肉🙆🏻‍♀️令人再三回味🫶🏻🍡日式章魚小丸子小丸子共有四粒🥳以章魚燒醬同柴魚調味❣入口鹹香鮮美⚡️盡顯誠意💃🏼🍟薯條(可選黑松露味、和風紫菜、原味)粗身扭紋薯條炸得金黃香脆😏沾上味道濃郁嘅黑松露醬一同入口🤟🏻相當滿足🎖🥤藍乳酸特飲特飲清新酸甜☘️冰涼透心❄️夏天飲用更有助消暑解渴☀️🍏青蘋果特飲青蘋果特飲帶有淡淡果香😺飲落酸甜醒胃✌🏻解膩又消滯🤰🏻🔸石燒薄切牛肉套餐($178)➰配有前菜、日式沙律及味素飯價格最親民嘅薄切牛肉套

🔸二人套餐($499)
➰配有前菜、日式沙律及味素飯
➰送薯條一客

🥩吉列炸牛扒

🐠香煎比目魚柳

🍡日式章魚小丸子

🍟薯條(可選黑松露味、和風紫菜、原味)

🥤藍乳酸特飲
特飲清新酸甜☘️冰涼透心❄️夏天飲用更有助消暑解渴☀️

🍏青蘋果特飲
青蘋果特飲帶有淡淡果香😺飲落酸甜醒胃✌🏻解膩又消滯🤰🏻

🔸石燒薄切牛肉套餐($178)
➰配有前菜、日式沙律及味素飯

價格最親民嘅薄切牛肉套餐🐮牛肉色澤紅潤👄油脂較為豐富😇肉質鮮嫩多汁💦牛味濃郁😈附上鹽、燒汁同蒜片供客人自由搭配喜愛嘅口味☄️相當貼心💛
2022-08-01 75 瀏覽
呢排見好多人都去食吉列牛,之後同朋友就講起想食,就咁又搵到間可以上網就book到嘅,一於同朋友仔去試試佢!職員都幾nice,嘢食味道唔錯,想試嘅朋友仔可以係下面條link 訂位,個網會係前幾日send email 同你double confirm,記得㩒「確認」呀😆😆∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ Set B 吉列炸牛扒定食 $188包埋前菜、沙律、飯(飯素鋪面)職員介紹將半熟牛扒每邊煎30秒就食得,但佢地建議煎到7-8成熟,因為口感最腍。跟住職員咁講,試咗煎到7-8成,肉質腍之餘,仲keep 到肉汁,好味到幾件就可以食晒成碗飯😋❥ Set C 牛舌拼薄切牛定食 $188包埋前菜、沙律、飯(飯素鋪面)見前面嘅牛扒跟職員推嘅熟成度咁煎好食咁多,所以呢款都跟!跟職員推介牛舌每邊煎1分鐘。果然2分鐘左右,牛舌煎到略略焦香,口感爽口彈牙👍🏻薄切牛,新鮮大大塊,牛味濃🤤∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ Set B 吉列炸牛扒定食 $188
包埋前菜、沙律、飯(飯素鋪面)

❥ Set C 牛舌拼薄切牛定食 $188
包埋前菜、沙律、飯(飯素鋪面)

• 吉列炸牛扒
朋友介紹來Steak Bar食吉列牛扒,話性價比高,大件夾抵食,所以今日專程來食下。🥰入到來研究左陣餐牌。覺得呢餐好抵食👍🏻食到招牌菜吉列炸牛扒🥩,又有比木魚,重有章魚🐙小丸子,外加兩杯飲品,做緊79折$499。唔錯wor😝飲品方面叫咗無糖可樂同柚子Soda。兩個都雪到好冰凍。❄️解膩良品,爽呀!等左一陣吉列炸牛扒就來了。賣相很漂亮。好多野食吖~開心😝牛扒有九塊到,份量都幾多。牛扒四邊鋪滿金黃色吉列炸粉,內裡的肉是鮮嫩的粉紅色。睇見都吞口水。等我大顯身手先!每次大約煮四塊。每邊約分幾鐘,表面有少少焦香就可以了,不難掌握技巧。牛肉食落外面酥脆、有牛油🧈香味,內裡保有肉汁,牛味濃油脂感十足。點少少燒汁加埋鋪滿飯素的白飯同蒜片食,大🈵️足😋同男朋友來,可以扮吓賢妻良母,煮俾佢食,盡顯功架🥰香煎比目魚好厚身。香脆嘅表皮,加上嫩滑多汁嘅魚肉,點少少鹽花,非常迷人好食。黑松露薯條🍟同章魚🐙小丸子都好好食。薯條黑松露味濃郁,熱辣辣脆卜卜,點茄汁好好食。章魚小丸子粉漿唔厚,裏面有粒粒八爪魚,好彈牙。兩個小菜都好高質。整體食物質素好好,價錢又合理。仲有機會扮賢妻良母,值得再嚟。

入到來研究左陣餐牌。覺得呢餐好抵食👍🏻

吉列炸牛扒

等左一陣吉列炸牛扒就來了。賣相很漂亮。好多野食吖~開心😝
吉列炸牛扒

牛扒有九塊到,份量都幾多。

吉列炸牛扒

同男朋友來,可以扮吓賢妻良母,煮俾佢食,盡顯功架🥰

黑松露薯條

黑松露薯條🍟同章魚🐙小丸子都好好食。

2022-07-27 63 瀏覽
登龍街出名多野,放咗工就同朋友喺銅鑼灣行一陣街,再去搵嘢食,因為我和我同行嘅朋友都好鍾意食牛,上網見到呢間steak bar食評唔錯,就一於過嚟試吓唔好睇佢舖頭細細,裡面主打卡位,兩個人都會比四人座位你坐,唔會坐得好迫,餐枱與枱之間距離足夠,同朋友大聲啲傾偈都唔使擔心餐廳職員好細心咁介紹佢哋嘅餐牌,有二人套餐,仲有其他單點定食和小食,今日我哋叫咗兩個一人餐🍖吉列炸牛扒$188定食會包沙律和味素飯,牛扒表面鋪滿麵包糠,黎到時係一成熟,送餐嘅時候會跟一個鐵板,比你自己慢慢燒你想要嘅生熟程度,鐵板上面放左牛油,所以燒出嚟嘅牛扒特別香牛扒食落十分之juicy 同嫩滑,牛味香濃,外面有麵包糠,所以好香脆,一塊牛扒有兩種口感🥩頂級板健牛扒$215餐廳好窩心,會預先問你要唔要切成一塊塊,非常啱我呢啲懶人,牛扒叫左5成熟,火喉控制得剛剛好,牛板健牛味會比較濃,油脂分布會比較少,但食落好嫩,配埋上面嘅炸蒜一齊食非常香口,而且牛扒仲會跟埋燒汁同蒜鹽,俾你自己自由配搭總括嚟講,呢間餐廳可以滿足鍾意食牛嘅朋友,同埋好少餐廳有吉列牛扒,值得推薦記得提提大家,餐廳可以在網上預先訂座,咁就可以唔使嘥時間等位啦

🍖吉列炸牛扒$188

🥩頂級板健牛扒$215

回想最後一次食吉列牛,應該已經是兩三年前在日本的時候👀今次同男朋友去Steak Bar,讓人十分期待😚終於可以食久違的石燒吉列牛!「Steak Bar」主打各類石燒牛肉,🍖除了最受歡迎的吉列和牛(每日限量供應),亦有薄切牛肉、澳洲安格斯西冷等等。如果喜歡較瘦的牛肉,則可選擇頂級板腱牛扒,不過肉質亦相對厚身☺️🌟吉列炸牛扒零售價$188 🌟吉列和牛扒零售價:$288兩款外層都炸得黃金香脆,而且酥香鬆化不油膩,餐廳員工建議每邊燒30秒,七分熟會較為juicy。不過個人認為反而燒40-50秒反而會最好食😆兩款對比下,和牛明顯油香較多,傳上了一股甜香的牛油味,牛肉味亦相對濃厚。不過份量而言,就普通炸牛扒塊數比較多🥰味道:8/10環境:7/10性價比:7.5/10回頭度:7/10

🌟吉列炸牛扒
零售價$188