2022-10-03 1156 瀏覽
本身見到個點都好驚會辣到食唔到㗎 但係網上見人哋介紹有超級多蟹籽😻 咁又幾吸引喎 所以一場嚟到元朗 梗係要試埋佢先返返市區啦😙 店員同我哋介紹有幾款出色嘅食物 一於帶晒佢哋嚟試吓😎袋裝撈麵以前覺得呢啲袋裝麵有啲唔衛生 不過食得冷麵 當然係呢啲包裝比較傳統😉 好有返到中學嘅感覺啊 呢個撈麵入面嘅配料有腸仔 蟹柳 粟米 仲要係多蒜嘅版本嚟㗎🫢賽磅蟹杯麵呢間舖頭真係好有創意呀 淨係個包裝已經可以將個面改頭換面🧋 呢個係一個高身嘅杯裝住嘅撈麵 面頭嘅材料有蛋白 蟹柳 粟米 蟹籽同埋紫菜😋爆多蟹籽冷麵呢個份量真係啱晒男仔食啊 因為成個透明膠盒都塞滿咗㗎🫢 分量同佢個名一樣真係爆多蟹籽😻 打卡啱晒 呢幾個冷麵嘅味道都好相似 一樣係有惹味有又蒜香🧄 而且冷麵嘅質感唔會太腍 都仲幾有咬口爆炒雞軟骨個人幾鍾意呢個雞軟骨 因為佢唔係炸雞軟骨 咁樣會冇咁油膩🐥 我就揀咗唔辣嘅雞軟骨 費事樣樣嘢都咁辣啦 爆辣炒飯雖然叫做冷麵專門店啊 但係呢度都有飯食㗎😚 呢個炒飯就唔算好辣 不過就幾有蒜味 入面有唔少配料 真係好大份量㗎😄 一樣有腸仔 粟米 蟹柳 紫菜 螺肉 火腿 魷魚同埋帶子裙邊蟹籽沙律沙律有好多青瓜絲😍

袋裝撈麵

爆炒雞軟骨

爆辣炒飯
爆辣炒飯

蟹籽沙律
沙律有好多青瓜絲😍 仲有粟米 蟹籽 蟹柳 同帶子裙邊 將所有餸撈勻嚟食😌 簡單得嚟都幾清新 仲可以解下辣添啊🌶️
蟹籽沙律

呢間嘢果然係好出名呀 係我哋等緊啲食物期間都有差唔多10個人嚟買嘢食👍🏻 可能都係好似我哋咁見到網上嘅食評慕名而來㗎😛
下午茶