餐廳: 熊拉麵 (蘇杭街)
資訊:

2021-09-16 477 瀏覽
💛💛💛無得去日本旅行嘅生活真係好苦悶😭唯有不斷周圍去試吓高質日本餐廳醫下思鄉病呢間熊拉麵係來自熊本縣嘅過江龍 大有來頭㗎 而且仲係良心黃店黎😍 要大力大力懲罰👍🏻期間限定 蜆肉叉燒拉麵:佢哋嘅期間向定係成日都唔同 🤔之前曾經做過廣島蠔拉麵😱而今次就轉咗蜆肉拉麵同一般餐廳一樣都可以揀麵質同軟硬度,大家仲可以根據個人口味而選擇瘦叉燒、肥叉燒或者係角切叉燒架呢碗就簡左佢哋嘅瘦叉燒姐係梅頭肉會比較少脂肪值得一讚嘅係佢哋嘅湯底真係好濃郁 食完碗麵飲埋個湯仲有隻好得意嘅熊同大家打招呼😍招牌熊拉麵:拉麵有流心蛋、木耳、蔥花同埋叉燒我哋仲特登額外叫咗紫菜👍🏻喱碗試咗佢哋嘅肥叉燒 少少脂肪加上佢哋嘅表面用火輕輕燒過 令到成舊叉燒好有肉香 招牌餃子:同出邊嘅餃子好唔同 佢哋現時用嘅餡料有豬肉芝士同粟米🤤第一次食日本餃子用上呢幾種餡料估唔到又幾夾芝士控必試👍🏻
💛💛💛

期間限定 蜆肉叉燒拉麵:
佢哋嘅期間向定係成日都唔同 🤔
之前曾經做過廣島蠔拉麵😱
而今次就轉咗蜆肉
拉麵同一般餐廳一樣都可以揀麵質同軟硬度,
大家仲可以根據個人口味而選擇瘦叉燒、肥叉燒或者係角切叉燒架
呢碗就簡左佢哋嘅瘦叉燒姐係梅頭肉
會比較少脂肪
值得一讚嘅係佢哋嘅湯底真係好濃郁
食完碗麵飲埋個湯仲有隻好得意嘅熊同大家打招呼😍

招牌熊拉麵:
拉麵有流心蛋、木耳、蔥花同埋叉燒
我哋仲特登額外叫咗紫菜👍🏻
喱碗試咗佢哋嘅肥叉燒