2018-04-12 214 瀏覽
除左打邊爐我個人最中意就係食日本野, 之前都有試過依間餐廳, 不過都係LUNCH TIME黎食得太趕所以無影相, 今次決定夜晚黎試試佢, 帶埋我嘅吃貨同事一行7人叫左個自選極上四人套餐 ($905/SET) 再散嗌幾碟野食前菜有合鴨煮, 山葵八爪魚, 漬物, 明太子, 慢煮牛舌, 芝士酒盜, 鹽漬螢光魷魚每款都試左少少, 鹽漬螢光魷魚幾特別, 係好咸嘅, 配塊餅食就岩岩好沙律揀左和風薄燒安格斯牛肉野菜沙律, 份量好多, 幾juicy壽司盛合包括季節壽司16件, 卷物9件, 厚燒玉子個人比較中意油脂豐富嘅sashimi, 推介左口魚, 雖然吾係好大件, 但勝在款式多, 頗新鮮漏左影八品刺身盛合 都幾新鮮, 不過不失另有一個鍋物, 我地揀左安格斯牛肉火鍋, 牛肉正規, 豆腐同菜索曬個湯底嘅味, 好濃, 重口味之選輪到一品料理, 我地點左木魚絲炸豆腐, 銀雪魚骨西京燒, 串燒開邊雞中翼炸豆腐我個人本身就好中意, 加埋個汁好juicy, 銀雪魚骨西京燒超級好食, 全晚我最喜歡嘅菜式, 好香嘅銀雪魚味, 油脂好豐富, 入口好香, 燒完都仲好嫰滑, 雞中翼都燒得好好, 外脆之餘雞肉嘅肉汁鎖得住,

和風薄燒安格斯牛肉野菜沙律
壽司盛合包括季節壽司16件, 卷物9件, 厚燒玉子

壽司盛合

漏左影八品刺身盛合 都幾新鮮, 不過不失
安格斯牛肉火鍋

炸豆腐我個人本身就好中意, 加埋個汁好juicy, 銀雪魚骨西京燒超級好食, 全晚我最喜歡嘅菜式, 好香嘅銀雪魚味, 油脂好豐富, 入口好香, 燒完都仲好嫰滑, 雞中翼都燒得好好, 外脆之餘雞肉嘅肉汁鎖得住, 好少餐廳可以燒得甘好!

銀雪魚骨西京燒

串燒開邊雞中翼
御飯及烏冬, 揀左櫻花蝦海鮮炒飯, 櫻花蝦好香, 飯炒得不錯, 吾乾但吾油, 中意香口野必點!

櫻花蝦海鮮炒飯
甜品係大滿足甜品拼盤, 每樣都試左少少, 我最欣賞係個黑芝麻椰子奶凍, 有少少芝麻嘅香味奇埋紅豆少少甜

大滿足甜品拼盤
我本人超級推介大家試串燒厚牛舌同串燒帆立貝, 慢燒所以肉汁juicy!

串燒厚牛舌
串燒帆立貝
同埋博多牛腸火鍋, 加左韭菜更加香口, 牛腸夠肥美但湯底不油, 要試!
博多牛腸火鍋

Overall, 非常好! 經理仲有過黎問我地意見, 有誠意嘅餐廳!
2018-04-11
和風薄燒安格斯牛肉野菜沙律