2021-12-31 303 瀏覽
今天到深水埗黃金商場買叉電線.買完叉電缐.突然想起附近的(蕃茄師兄).我哋夫婦兩人決定來個蕃茄控.話咁快到達目的地.門前排著一堆一堆的人群.門口掛著輪籌名冊.仔細一看.還有接近10多張枱.才輪到我哋.唔好理.攞咗籌先算.喺門口沒有任何等待區域或枱櫈.只有企喺門前等.因接近街市.人流眾多.要咗閃右避.嘆一句.真係食得辛苦!見客人走了又走了.等了30分鐘.足知輪到我哋.掃安心/量體溫.被安排一張二人枱.好彩二人枱特別多.唔係嘅話還在門口等着。點餐如下: 1 . 滑一滑米缐. 餐飲:檸檬雪梨露(凍) 2 . 一貝子烏冬. 餐飲:有機豆漿(凍)滑一滑米缐上枱.賣相一流.蕃茄湯味濃郁.有小許番茄蓉.味道鮮甜.炒蛋嫩滑.牛肉唔韌嫩滑.好味!一貝子烏冬.其實帶子加花甲大蜆.帶子表面有被煎過.入口彈牙.蜆肉大大粒.肉質新鮮無沙.好鮮甜!兩碗蕃茄湯.最後一滴都飲清!餐飲:檸檬雪梨露.味道酸酸甜甜.幾好味! 有機豆漿.豆味濃郁.飲落清香可口!
點餐如下:
1 . 滑一滑米缐. 餐飲:檸檬雪梨露(凍)
2 . 一貝子烏冬. 餐飲:有機豆漿(凍)
兩碗蕃茄湯.最後一滴都飲清!
餐飲:檸檬雪梨露.味道酸酸甜甜.幾好味!
有機豆漿.豆味濃郁.飲落清香可口!
2021-12-12
  • 一貝子