焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2024-04-26 81 瀏覽
今日周年紀念,老公專登過嚟搵我食晏,帶我去咗呢間好有日本feel嘅日本餐廳。食完真係好想去日本😂呢度好近我返工,屬於內街我都好少行入嚟,估唔到有一間隱世餐廳,仲要俾我老公搵到!首先我哋兩個人每人嗌咗一個set!我就叫咗個北海道海鮮丼,真係乜嘢海鮮都有,貪心嘅揀呢個就滿足晒,刺身很新鮮鋪滿晒整個碗,反而覺得啲飯唔夠,想添飯!我老公就叫咗天婦羅丼,呢個超值$78,勁大碗!有成五隻蝦,南瓜茄子等,又係鋪滿成個碗!真係好滿足。亦都好好味。套餐包埋麵豉湯,沙律!食咗兩個已經好飽。但係我哋周年紀念,老公話一定要食豪D,我哋仲叫咗佢嘅招牌菜式活貝大盛,同埋兩種口味嘅甲羅燒!呢兩個菜式都係有員工由好新鮮識得郁,喺我哋面前燒好俾我哋食,大盛有大大隻鮑魚,新鮮生蠔,扇貝同埋蜆。全部都新鮮,員工真係好有經驗,燒出嚟嘅熟度剛剛好!值得一讚甲羅燒我哋今次就試咗兩隻口味,一隻係黑松露蟹肉:黑松露同蟹真係好夾,好香好想加飯食!另外一隻係蟹味噌,其實兩個味都係好似,黑松露好味啲❗️今次驚喜周年紀念好滿足,老公加分,餐廳都加分!推介比其他人既老公🤣

首先我哋兩個人每人嗌咗一個set!

套餐包埋麵豉湯,沙律!食咗兩個已經好飽。

另外一隻係蟹味噌,其實兩個味都係好似,黑松露好味啲❗️