2014-08-25 2213 瀏覽
是日提早同小妹慶祝生日,就用早前買嘅團購coupon黎同佢食日式燒肉喇我地一行六日約左八點半入席,今日星期日但都只係幾枱客入到去店員安排我地嘅座位後就拎出小酒杯俾我地自己揀,陣間用黎飲清酒杯仔小小,每款都各有特式,俾客人揀酒杯呢個雖然只係少少既動作, 但已經覺得好窩心是日MENU如下:豆腐好香滑, 新鮮蔬菜加上日式芝麻醬, 少少酸作為前菜真係非常醒胃串燒盛合: 每款都有3串, 我地6個人都可以平均咁分享到煙肉車厘茄一齊食減低左煙肉既油膩感店員建議先食哂肉類先再食海鮮其中既沖繩A4和牛肉眼真係好好味, 入口有好香既牛味同油香, 可惜既係得好細塊如果有多幾塊食會更開心到海鮮既部分, 我地請教店員點燒先好食, 佢俾左意見我地之後, 得閒都會走過黎望下, 提示我地差唔多食得喇睇住塊牛油慢慢咁溶落帆立貝到, 已經好急不及待想快D食啦! 到雜菜面上加上木魚, 自小已經好鍾意食木魚, 因為覺得佢郁郁下咁咁得意不過佢個豚肉太過肥了, 全脂, 實在唔敢食太多喇 最後個炒飯有D太過油, 味道就麻麻地喇不過大致上所以食物味道都好好同好新鮮, 我地一家人都好滿意份量雖然唔多, 不過少食多滋味呀嗎呢間食店似係家
我地一行六日約左八點半入席,今日星期日但都只係幾枱客
是日MENU如下:
豆腐沙律
串燒盛合: 每款都有3串, 我地6個人都可以平均咁分享到
煙肉車厘茄一齊食減低左煙肉既油膩感
店員建議先食哂肉類先再食海鮮
如果有多幾塊食會更開心
睇住塊牛油慢慢咁溶落帆立貝到, 已經好急不及待想快D食啦!

黑松露蒜蓉牛油帆立貝
不過佢個豚肉太過肥了, 全脂, 實在唔敢食太多喇
豚肉炒雜菜
最後個炒飯有D太過油, 味道就麻麻地喇
不過大致上所以食物味道都好好同好新鮮, 我地一家人都好滿意
份量雖然唔多, 不過少食多滋味呀嗎

呢間食店似係家庭式經營, 我地一路食既時候, 有位太太不停咁幫我地添加清酒
當我地飲哂個支清酒既時候, 應該係老闆既個位先生又主動幫我地又添多左一支, 太太又幫我地加酒, 好有賓至如歸既感覺

爸媽仲話下次有機會都會再返黎幫襯添

2014-08-10