The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

今晚同朋友想食好啲 就嚟左呢間西餐之前係L square 宜家係銅鑼灣廣場重開😍一入去就比佢個裝修吸引 樓底好高 好有氣派✿ 香煎帶子配南瓜雲呢拿籽忌廉湯 $158 ✿個帶子煎得好香 入面好多汁🥹湯上面仲有南瓜籽 個湯好濃郁 好重南瓜味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 牛肉他他配法式千層薯 $158 ✿千層薯好特別😍炸過嘅薯仔好酥脆而牛肉他他好新鮮 食落完全唔會覺得好生調味啱啱好 牛肉鮮味同香草嘅香味好夾✿ 炭烤八爪魚配法式薯蓉 $388 ✿擺盤好精緻 八爪魚鬚好大條 亦都好容易切開😌肉質鮮嫩 入口彈牙 唔會韌🐙配上好滑身嘅薯蓉一齊食 口感一流好推薦呢款main course😍✿ Salted Calamansi Highball $108 / Lemonade $78 ✿海鹽柑桔highball 酒味都幾重 所以配左熱情果糖中和下😚Mocktail版本就似高級版既鹹柑桔 酸酸甜甜岩女仔飲~夜晚仲有2 hours free flow可以order可以同朋友chill下🥂就算叫最入門既package d house wine都唔錯🥰
今晚同朋友想食好啲 就嚟左呢間西餐

擺盤好精緻 八爪魚鬚好大條 亦都好容易切開😌
肉質鮮嫩 入口彈牙 唔會韌🐙
配上好滑身嘅薯蓉一齊食 口感一流
好推薦呢款main course😍

Mocktail版本就似高級版既鹹柑桔 酸酸甜甜岩女仔飲~

夜晚仲有2 hours free flow可以order
可以同朋友chill下🥂