三坡坊出名多大排檔潮洲野,見到呢間坐滿晒仲要有人等緊位,即刻決定揀佢。小菜嘅款式真係超級多,好啱一大班人黎食。當日去嘅時候見到一大枱外國人,相信對外國人黎講都係好特別好惹味嘅菜式。環境會比較嘈,但咁先熱鬧有氣氛。🍲砂鍋卜卜蜆煲以砂鍋上嘅卜卜蜆煲充滿風味,沙白數量不少而且隻隻都好大隻,好夠肉。食左成煲都冇一隻有沙。湯底用左蘿蔔、粟米煲,湯頭好香粟米味,仲有蒜蓉同胡椒香,蒜蓉同胡椒唔會太多,清甜湯底更突顯沙白鮮味。🥔蜜椒脆薯牛仔粒好出色嘅脆薯牛仔粒!脆薯面有一層蜜糖但都冇阻脆薯寶嘅香脆感覺,超級香脆,食到停唔到口!牛仔粒夠腍,呢個餸送飯一流!薯寶好食指數係隔離枱十二個人叫左4碟!🥬雪裹紅蝦干菜心煲熱焫煐菜煲夠晒惹味,菜心加埋紅蝦干同肉碎之後, 咸香味十足,菜心清爽夠甜!🍺Asahi食大排擋點可以少得飲啤酒,卜卜蜆+啤酒真係最佳享受🥰

🍲砂鍋卜卜蜆煲

🥔蜜椒脆薯牛仔粒
蜜椒脆薯牛仔粒

🥬雪裹紅蝦干菜心煲

🍺Asahi
食大排擋點可以少得飲啤酒,卜卜蜆+啤酒真係最佳享受🥰
蜜椒脆薯牛仔粒