2023-01-10 826 瀏覽
餐廳有Omakase同鐵板燒供選擇,所以有分為壽司區同鐵板燒區域。一出𨋢就見到清一色嘅包房,私隱度超高。當晚一行十多人,包了兩間房(相信係打通咗)用餐空間寬闊舒適,私隱度極高!一般鐵板餐嘅長枱如人數較多會令客人難以溝通,但呢度完全冇呢個問題!餐廳每個包箱空間係圓形設計,連鐵板枱同用餐枱都係圓形設計,大大增加客人與客人之間嘅親密度,環境舒服又高級。當日一行十多人均揀咗鐵板套餐,分別由兩位師傅負責。🥗沙律一上到枱時未望清楚以為係普通嘅沙律菜+蕃茄,望真啲原來係超爽口嘅切片嘅蓮霧,加埋芝麻醬食真係超夾又唔hea!!!!✨前菜係吞拿魚蓉+脆脆嘅鱈魚片,味道正常,不過上到枱吞拿魚蓉上嘅蔥花已經散晒~✨之後係大過拳頭嘅鮑魚,鮑魚一啲都唔韌,而且仲煎到好有鑊氣🦞龍蝦沾滿龍蝦膏,見到師傅將龍蝦膏製成醬汁,再同龍蝦一齊炒龍蝦十分新鮮,爽口彈牙。😋!!而且龍蝦頭部份都冇浪費到,拎咗去煲湯。✨當日上蝦個陣我行咗去到隔離枱傾計,所以食個時已經凍晒,就唔寫食評啦~✨白金鯛魚魚肉質好嫰滑,魚鱗脆口,碟上嘅白芡係魚湯黎,鮮味十足,兩者食落非常夾!✨鵝肝我唔食,所以送咗俾友人食。✨處理鵝肝之前師傅已經煮緊個清酒煮蜆嘅
餐廳有Omakase同鐵板燒供選擇,
所以有分為壽司區同鐵板燒區域。
一出𨋢就見到清一色嘅包房,私隱度超高。
當晚一行十多人,包了兩間房(相信係打通咗)

用餐空間寬闊舒適,私隱度極高!
一般鐵板餐嘅長枱如人數較多會令客人難以溝通,

但呢度完全冇呢個問題!
餐廳每個包箱空間係圓形設計,連鐵板枱同用餐枱都係圓形設計,
大大增加客人與客人之間嘅親密度,環境舒服又高級。
當日一行十多人均揀咗鐵板套餐,分別由兩位師傅負責。

加埋芝麻醬食真係超夾又唔hea!!!!

✨前菜係吞拿魚蓉+脆脆嘅鱈魚片,

味道正常,不過上到枱吞拿魚蓉上嘅蔥花已經散晒~

✨之後係大過拳頭嘅鮑魚,鮑魚一啲都唔韌,而且仲煎到好有鑊氣

🦞龍蝦沾滿龍蝦膏,見到師傅將龍蝦膏製成醬汁,再同龍蝦一齊炒
龍蝦十分新鮮,爽口彈牙。😋!!
而且龍蝦頭部份都冇浪費到,拎咗去煲湯。

✨白金鯛魚

✨鵝肝我唔食,所以送咗俾友人食。

✨處理鵝肝之前師傅已經煮緊個清酒煮蜆嘅湯底,感覺十分用心。
啲蜆一開殼,師傅就即刻拎出嚟,所以熟度真係剛剛好,咬落爆晒汁,而且啲肉係勁嫩!
面頭嘅柚子皮令成碗湯加分不少!!👍🏻👍🏻

🥩佐賀和牛
煮前師傅會問會幾成熟,我點了五成。
切成一口SIZE好易入口,外脆內軟,油脂豐富!
旁邊嘅蒜頭我非常欣賞,佢係切到好薄好薄個種,食落蒜味唔重,令和牛加分不少!

🦞龍蝦湯麵豉湯
岩岩用淨落黎嘅龍蝦頭湯,味道正常。

🍚炒飯
飯上面冇一粒煎蛋,呢個做法非常少見,但我覺得蛋液令個飯好食咗。

🍦甜品係黃糖多士+雪糕
不過多士有啲過火,邊邊位苦苦的。
2022-12-10
生日