同友人想食馬來菜,就左呢間深水埗嘅蘇媽蘇媽😋😋1️⃣椰香咖央多士 $28🌩即叫即做 多士烘到卜卜脆😋🌩咖央醬甜甜地又好椰,如果有現成嘅醬買返屋企自己整就好😌🌩蘇媽蘇媽必點,好好味好出色⭐️⭐️2️⃣招牌砂煲老鼠粉 $84🌩成個砂煲裝住上賣相好好😁一上到嚟熱到好似keep住滾熟緊,店員仲好細心咁提醒我地小心熱,同埋教我地要襯熱撈匀先食😋😋🌩狗仔粉質感啱啱好,唔會因為喺砂煲放耐左就變腍🤘🏻🌩好多配料,有肉碎、魚乾、蝦米、蛋、葱等,撈埋狗仔粉食好惹味😋🌩份量超級多,兩個人食到中後會覺得膩💦建議多啲人一齊share🎏3️⃣辣死你嗎配仁當牛肉 $58🌩除左牛肉仲有魚乾、花生、脆片、蛋、青瓜等,好多配料,份量亦足👍🏼✨🌩魚乾特別出色,比老鼠粉入面嘅要脆,撈飯一流😋😋🌩牛肉同牛筋好入味,大舊嗰啲偏硬😣不過大部份都煮好腍😁🌩叫得辣死你嗎參巴汁又真係幾辣🔥不過食落幾惹味,友人話似咖哩魚蛋嘅咖哩😂🌩椰漿飯稍為遜色,冇太大椰漿味💦但係撈汁一齊食幾好食😋4️⃣馬來西亞拉茶 $8🌩好濃郁嘅奶香同茶味😋🌩一開始飲覺得太甜,飲落飲到啲香料味又覺得唔錯
同友人想食馬來菜,就左呢間深水埗嘅蘇媽蘇媽😋😋

1️⃣椰香咖央多士 $28
🌩即叫即做 多士烘到卜卜脆😋
🌩咖央醬甜甜地又好椰,如果有現成嘅醬買返屋企自己整就好😌
🌩蘇媽蘇媽必點,好好味好出色⭐️⭐️

2️⃣招牌砂煲老鼠粉 $84
🌩狗仔粉質感啱啱好,唔會因為喺砂煲放耐左就變腍🤘🏻

3️⃣辣死你嗎配仁當牛肉 $58
🌩魚乾特別出色,比老鼠粉入面嘅要脆,撈飯一流😋😋
🌩牛肉同牛筋好入味,大舊嗰啲偏硬😣不過大部份都煮好腍😁
🌩椰漿飯稍為遜色,冇太大椰漿味💦但係撈汁一齊食幾好食😋

4️⃣馬來西亞拉茶 $8
🌩好濃郁嘅奶香同茶味😋
🌩一開始飲覺得太甜,飲落飲到啲香料味又覺得唔錯

椰香咖央多士
招牌砂煲老鼠粉