冰室位於前Garden麵包廠隔離 係青山公路食物種類幾多 有別於傳統冰室👀基本上傳統炒粉麵飯都有 再額外有不少多國菜 絕對唔會悶!有burger🍔、喇沙湯麵🍜、東南亞粉麵飯都齊🫶🏻價錢都非常合理👍🏻 下午茶仲有套餐~我今次食既都係佢哋既招牌菜 果然無令我失望💛椒鹽豬排飯🐖 ($72) 個飯係炒飯底已經好加分 炒到粒粒分明 有少少椒鹽味 少少辣辣哋 好開胃👅 利申 - 我叫左少飯 驚食唔嗮 原本份量應該大d香茅豬排煎得好香 豬肉唔會好厚 都唔會鞋✌🏻芝士蛋牛肉漢堡🍔 ($40) 下午茶餐包飲品超級抵食💰第一下切開個包真係好震撼🫨 個煎蛋係流心的 d蛋汁即刻流嗮出黎 超級加分🍳漢堡排係自家制的 肉質好淋 裡面仲有少少洋蔥🧅醬汁我都覺得幾特別 有少少芝麻醬~避風塘生炸髀🍗 ($35) 呢個一上就要即刻食 熱辣辣😍原本已經炸到脆卜卜 仲要加埋避風塘脆脆 令到味道同埋口感都更加豐富🌈炸髀肉質好淋 同埋juicy 應該有醃過 唔會乾柴樽仔奶茶🧋 ($9)佢哋既奶茶係偏重奶味 茶味就反而無咁出 絕對唔甜❕奶醬西多士🍞 ($32) 嘻嘻 雖然超級邪惡 但係呢個係食冰室既必食😈麵包係用薄麵包 每一個角落
冰室位於前Garden麵包廠隔離 係青山公路
食物種類幾多 有別於傳統冰室👀
基本上傳統炒粉麵飯都有 再額外有不少多國菜 絕對唔會悶!
有burger🍔、喇沙湯麵🍜、東南亞粉麵飯都齊🫶🏻
價錢都非常合理👍🏻 下午茶仲有套餐~
我今次食既都係佢哋既招牌菜 果然無令我失望💛

椒鹽豬排飯🐖 ($72)
利申 - 我叫左少飯 驚食唔嗮 原本份量應該大d
香茅豬排煎得好香 豬肉唔會好厚 都唔會鞋✌🏻

芝士蛋牛肉漢堡🍔 ($40)
下午茶餐包飲品超級抵食💰
第一下切開個包真係好震撼🫨
個煎蛋係流心的 d蛋汁即刻流嗮出黎 超級加分🍳
漢堡排係自家制的 肉質好淋 裡面仲有少少洋蔥🧅
醬汁我都覺得幾特別 有少少芝麻醬~

避風塘生炸髀🍗 ($35)
呢個一上就要即刻食 熱辣辣😍
炸髀肉質好淋 同埋juicy 應該有醃過 唔會乾柴

樽仔奶茶🧋 ($9)
佢哋既奶茶係偏重奶味 茶味就反而無咁出 絕對唔甜❕

奶醬西多士🍞 ($32)
嘻嘻 雖然超級邪惡 但係呢個係食冰室既必食😈
麵包係用薄麵包 每一個角落都沾滿蛋漿🥚
炸到脆卜卜!重點係花生醬有粒粒花生🥜🌟
簡直就係肥仔既快樂🤰🏻

📍雪山冰廳 (深水埗)
地址:深水埗青山道62D號地舖
芝士蛋牛肉漢堡