CHUTNEY

摩登餐館匹比某米芝蓮1星印度菜?位於大館對面 環境食物都好靚 味道都唔錯 員工服務態度好 以為我地有人生日請我地食蛋糕同飲shot🍹

🍞Keema Pav💰HKD188(Rating: 8/10)
最想試嘅一款 麵包望落超靚 入口重牛油香 外脆內鬆軟 配羊肉醬超好食 有少少油膩但唔會太大塊 必食!
✨Chutney’s Mix Tandoor Platter💰HKD628(Rating: 7.8/10)適合多人分享 有羊有魚仲有兩款雞 全部都烤得唔錯 唔乾 唔會太鹹 雞肉嗰兩款有少少分唔出 不過比起CHAAT都係稍為冇咁鮮嫩🫢
🫓Truffle Cheese Naan💰HKD58 (Rating: 7.7/10)松露加芝士冇得輸😗黑松露幾重芝士可以再濃啲 整體都好食嘅 食印度菜唔可以冇naan 唔點咖哩都夠晒味

🐙Tandoori Octopus💰HKD198 (Rating: 6/10)反而最冇乜感覺係呢款 辣味明顯 八爪魚唔乾韌 不過冇乜特點 亦唔係大份 所以覺得有啲貴 🍰Passion Fruit Coconut💰HKD108 (Rating: 7/10)其實幾好食嘅 好清新

Mixed  Tandoor Platter
Lamb  Tandoor

Truffle Cheese  Naan

Tandoori  Octopus

其實幾好食嘅 好清新椰子香 mousse cake但唔會太啫喱狀 仲有裏面熱情果芒果味 唔會好似一般中東甜品咁甜到糖尿 但睇埋價錢就太貴 好彩係免費🤭

Passion fruit  Coconut  Cake

絕對推薦鍾意食印度菜嘅人嚟🏃‍♀️氣氛超好超適合慶祝 或敘舊 Book唔到CHAAT嘅可以嚟止下癮😝
Mixed  Tandoor Platter
Lamb  Tandoor