2018-03-24 2865 瀏覽
係呢個忙碌既香港地,要解除天天工作累積黎既壓力,去老籣飲杯手工酒就最好不過啦😇黎到中環蘇豪區酒吧真係多到數唔到,今次揀左係小巷既呢間何籣正,首先聽到個名都已經好特別,但係咪真係咁正,真係要食過先知🤪明顯地以粗口諧音做店名🤓係香港人,唔會唔明點解既👅.整間店既既裝潢有一種70年代既old school風格,再加上鬼佬涼茶既霓虹光管份外有味道,成件事仲健康左添😝變左最搶眼既影相位了酒吧既座位分佈得好疏,正好有一個小空間比每一張枱既食客一個小天地,正所謂不吐不快嘛.揀好位坐暖就要睇下個酒list先✌🏻上面寫晒酒精濃度,自己知自己咩能力就去揀啦🤔主要以手工啤為主,每杯 $80 / 450ml ✨✨其實望住個酒list真係幻想唔到係咩味到,經侍應推薦選擇左2杯酒分別係"Mo'Mo' Wit 夏日麼麼啤"同"Icy lotus 冰山雪蓮".個人比較喜歡冰山雪蓮,味道比較重,小麥味會岀d,而且回甘,想有after taste既感覺,個人比較推薦呢杯😌😌而另一杯夏日麼麼啤,口味會較清較淡味,另有小小花香,飲落去可以大淡d,可以豪邁飲架😝可能岩d入門級既朋友把酒談歡當然要有小食😍食物menu雖然唔多,
明顯地以粗口諧音做店名🤓係香港人,唔會唔明點解既👅

Icy lotus-冰山雪蓮

мoмo-夏日麼麼啤

把酒談歡當然要有小食😍食物menu雖然唔多,但最緊要好食嘛,我就揀左Black Cod Fish 'n' Chips with Soya Mayo n Sesame($138)同埋20hrs beep cheek pasta($148)
🐟Black cod fish n Chips 魚柳炸到金黃色,口感good賣相good,而且食落唔會油淋淋,好鬆脆!對於我黎講炸到嫩滑而唔乾身都算係高質🤓🤓配埋醬料好夾酸酸地好開胃😛

另外🍝20hrs beef cheek pasta比較普通,又唔係唔好食,只係無咩特別之處同埋份量上比較小!賣到148我就覺得不太值了
20hrs beep cheek pasta
20hrs beep cheek pasta

坐左2個鐘,都差唔多吧,都係時候早d返去休息,做返一隻忙碌既螞蟻😌
2018-03-14