2024-05-07 15 瀏覽
今日俾朋友啦咗入大圍食"捌哥.馬松籽"馬來西亞菜。坐低見餐牌好多菜式😋但只有一個肚,只能選擇最想食嘅食咗先。先來個肉骨茶細滲,湯頭濃郁帶點藥膳香,豬肉味濃,肉質肥瘦相間,食到絲絲嫩肉,另外豬肚、豬手、雞腳一樣入味,豆卜金針茹索哂湯汁更加係正添啦!跟著叫左個,我知你啦薄餅配仁噹牛肉:薄餅點上咖喱汁非常惹味,唔算好辣,牛肉薯仔都幾淋身,沾下沾下好快食晒。而辣死你嗎配生炸全雞髀真心好食,上台顏色奪目,當然相機食先😋飯粒入口有斑斕嘅香味,配上魚仔同花生更有口感,而且雞髀好大塊,醃製入味,皮炸得好脆,肉質香口嫩滑。最後朋友話呢度啲雞好好味,又嗌多半隻馬拉籽芽菜雞:雞肉真的夠嫰滑,雞皮唔肥帶點爽爽地,而芽菜亦夠肥厚清甜。

• 肉骨茶