餐廳: Cuisine Culture
資訊:

食完之後我同朋友都好驚歎除左因為食物好味同環境優雅之外 全間餐廳都好用心營造法國菜格調我地食左五道菜每道菜食完 侍應都好講究地收碟再上菜亦會留意客人食嘅速度上菜🥰亦會了解客人對菜式嘅意見整體體驗都係大滿意(∩´∀`∩)´•ᴥ•`焗古也芝士洋蔥湯($68)洋蔥湯係經典法國菜呢度嘅洋蔥湯經典之餘又好有創意地加左芝士喺湯入邊加咗法包 再將芝士放喺上面 再成碗湯入焗爐焗飲湯嘅時候會有芝士拉絲嘅效果而且因為焗過嘅關係 湯十分夠熱個碗亦好保溫 就算影咗一陣相再飲依然熱辣辣 好熱 好熱~法式焗蝸牛($98)食法國菜又點少得焗蝸牛( › ·̮ ‹ )好細心同專業地有晒鉗同小叉唔洗用蝸牛有肌膚之親都食到調味有最經典嘅蒜味鹽味等等下面一層薯蓉牛油味濃 不過我影耐左 凍左少少 大家唔好學我( ・᷄ὢ・᷅ )慢火煮紅酒和牛面肉($248)呢個係一個其貌不揚嘅主菜睇落賣相真係普普通通但佢係好有內涵嫁( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ )和牛面肉喺慢火煮下非常腍滑算唔上入口即融 但一切就開唔洗點咀嚼就吞得(´・ω・`)紅酒汁味道濃郁 推介🧏🏻‍♀️黑松露野菌意粉($138)好濃嘅黑松露味傳入我的鼻👃🏻意粉比較乾身 用左淡淡橄欖油調味突出
食完之後我同朋友都好驚歎
除左因為食物好味同環境優雅之外
全間餐廳都好用心營造法國菜格調

我地食左五道菜
每道菜食完
侍應都好講究地收碟再上菜
亦會留意客人食嘅速度上菜🥰
亦會了解客人對菜式嘅意見
整體體驗都係大滿意(∩´∀`∩)

´•ᴥ•`焗古也芝士洋蔥湯($68)
洋蔥湯係經典法國菜
呢度嘅洋蔥湯經典之餘又好有創意地加左芝士
喺湯入邊加咗法包 再將芝士放喺上面 再成碗湯入焗爐焗
焗古也芝士洋蔥湯
飲湯嘅時候會有芝士拉絲嘅效果
而且因為焗過嘅關係 湯十分夠熱
個碗亦好保溫 就算影咗一陣相再飲
依然熱辣辣 好熱 好熱~

法式焗蝸牛($98)
食法國菜又點少得焗蝸牛( › ·̮ ‹ )
法式焗蝸牛
好細心同專業地有晒鉗同小叉
唔洗用蝸牛有肌膚之親都食到
調味有最經典嘅蒜味鹽味等等
下面一層薯蓉牛油味濃
不過我影耐左 凍左少少
大家唔好學我( ・᷄ὢ・᷅ )

慢火煮紅酒和牛面肉($248)
呢個係一個其貌不揚嘅主菜
慢火煮紅酒和牛面肉
睇落賣相真係普普通通
但佢係好有內涵嫁( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ )
和牛面肉喺慢火煮下非常腍滑
算唔上入口即融 但一切就開
唔洗點咀嚼就吞得(´・ω・`)
紅酒汁味道濃郁 推介🧏🏻‍♀️

黑松露野菌意粉($138)
好濃嘅黑松露味傳入我的鼻👃🏻
黑松露野菌意粉
意粉比較乾身 用左淡淡橄欖油調味
突出黑松露味 份量都幾大碟
我同朋友share食都好夠
但味道就唔算好驚喜‪(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)‬

酥皮蘋果批配雲呢拿雪糕($78)
甜品作結是常識吧( ´͈ ᵕ `͈ )
酥皮蘋果批配雲呢拿雪糕
蘋果批焗得好鬆脆
一片片蘋果薄片擺喺面 原汁原味
最重要係 冇肉桂味
我係好怕肉桂味( ・᷄ὢ・᷅ )
係我食過最好食蘋果批頭三名🤤

好開心以後同人講食法國菜唔洗再講cafe de coral 正宗法國菜黎講價位算合理
而且我查過老闆係喺法國學藝二十年 應該係因為樓上舖租金冇咁貴先做到呢個價 想食法國菜就要記低喇(´・ω・`)
焗古也芝士洋蔥湯
法式焗蝸牛