2023-11-23 10 瀏覽
朋友今日話帶我去櫻花樹下食日本野 🌸 原來就係太子《餓居》⛩️ 門口已經好有日本風格,店內外都掛滿燈籠 🏮 餐廳有榻榻米座位又有木屐為客人準備好,真係好似去咗日本居酒屋 🍱 最特別之處真係有一大棵櫻花樹,櫻花樹下食好有氣氛 🥗 海膽醬拌豆腐凍豆腐香滑配埋好濃郁海膽醬,超好味嘅前菜 🍘 吉列帶子炸得剛剛好保留裏邊帶子軟口感🍠 紫薯甘粟薯餅每一啖都有好濃嘅紫薯味道,份量適合食 🐟 蒲燒原條鰻魚 + 貓貓動物造型飯糰貓貓飯糰造型超得意,飯糰上邊有大大條鰻魚,好似冚住張被,可愛到唔捨得食,鰻魚夠厚身配埋醬汁,啖啖可愛又好味 🐱🍲 壽喜燒牛肉鍋 - 小盛冬天食鍋物特別幸福,湯底好香濃又多配料,食完可以飲啖湯暖身,牛肉配壽喜燒醬汁絕對係完美嘅配搭,食完一鍋都飽飽食物質素高 👍 座位闊落舒服,啱曬同朋友一邊食邊傾,可以慢慢坐

最特別之處真係有一大棵櫻花樹,櫻花樹下食好有氣氛

🥗 海膽醬拌豆腐
凍豆腐香滑配埋好濃郁海膽醬,超好味嘅前菜

海膽醬拌豆腐

🍘 吉列帶子
炸得剛剛好保留裏邊帶子軟口感

吉列帶子

🍠 紫薯甘粟薯餅
每一啖都有好濃嘅紫薯味道,份量適合食

紫薯甘粟薯餅

🐟 蒲燒原條鰻魚 + 貓貓動物造型飯糰