The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

《The Grill Room (銅鑼灣廣場二期) (銅鑼灣)》我係The Grill Room嘅棒場客🤣尖沙咀食到銅鑼灣,佢地搬左新鋪之後環境又靚左格局又高級左😊🍝燴和牛番茄闊意大利麵意粉嚟講我最鍾情闊麵同番茄醬汁,酸酸甜甜會特別開胃,而且闊意大粉好易就掛到汁。和牛選用左油脂同肉相當均稱嘅部份,一食落去食到滿滿牛油香得嚟唔會太膩👍🏻🥩 美國16安士USDA安格斯肉眼扒今晚係牛の日🤣唔覺意連點兩樣牛肉嘅菜式,不過和牛同肉眼帶嚟嘅口感係截然不同,各有特色。五成熟嘅肉眼肉汁好好地保留左係扒入面,肉質嫩之餘外面煎到有炭燒香,絕對做得出色!配菜嘅新薯口感好脆,有別於其餐廳嘅薯仔。值得一提嘅係每位點扒類食物嘅客人都可以按自己喜好揀心水款式嘅餐刀😍真係好貼心!🍸 Berry Well🍹 Smokey Passion機緣巧合我地被安排左坐吧台,見到調酒師不停係我地面前展示佢地出色嘅技術,我地都叫左兩杯試試!兩杯都係偏甜酸嘅味,一杯係白酒加上唔同配搭嘅鮮莓面頭再加一層打起左嘅蛋白🫐🍓而另一杯就係Whiskey 配熱情果,配搭出嚟令到食慾大增!如果你都想試下呢間食物質素同服務都令人好滿意嘅西餐,記得bo

🍝燴和牛番茄闊意大利麵

🥩 美國16安士USDA安格斯肉眼扒

🍸 Berry Well
🍹 Smokey Passion

如果你都想試下呢間食物質素同服務都令人好滿意嘅西餐,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦

地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖
和牛燴蕃茄闊意大利麵
美國16安士USDA安格斯肉眼牛扒