2022-08-12 1185 瀏覽
今晚去左屯門市中心行街,呢度出名多野食多野行。今晚黎食霸嗎拉麵,之前都係去尖沙咀食多,今次見到屯市有分店,而且一直都幾鍾意呢間既湯底,所以今晚再黎encore….閒日晚,食客都唔少,餐廳內都坐得滿滿,安排坐於吧檯位置,但都坐得好舒服,唔太迫。眼見餐廳仲有一部份位置係商場空間。好幸運見到有期間限定menu,仲要係我至愛的軟殼蟹,本身自己都好鍾意食軟殼蟹,所以既然見到有新野,當然要試試。是晚同朋友一人點了一碗拉麵,一份餃子,一枝soda…首先講一講美好既餃子。呢度既餃子都有多種口味。有原味、照燒口味、辛辣口味、沙律味,好多唔同選擇。朋友話想食返原汁原味,所以食返羽根燒餃子。賣相好靚,好大片脆卜卜,香脆又薄切,好好口感。餃子好多餡料,香而不膩,沾埋餃子汁,惹味。好好味既餃子。另外點了一份皇牌既雞白湯雞叉燒味玉拉麵。湯底濃濃,白色既雞湯,又香又甜,雞味又鮮又甜。湯底不但出色,拉麵都爽口彈牙,份量不少另外仲有兩件大大又厚厚的雞叉燒,雞肉又白又香,啖啖肉,咬起來好嫩身,而且又厚,所以口感都十分好,好有咬口。成碗拉麵都好滋味,令人大滿足。仲有一隻溏心蛋。到介紹期間限定的松葉蟹肉蟹膏軟殼蟹拉麵。賣相相

是晚同朋友一人點了一碗拉麵,一份餃子,一枝soda…
燒餃子

雞叉燒味玉雞白湯拉麵

另外點了一份皇牌既雞白湯雞叉燒味玉拉麵。
松葉蟹肉蟹膏軟殼蟹拉麵

到介紹期間限定的松葉蟹肉蟹膏軟殼蟹拉麵。
賣相相當吸睛。大大隻既軟殼蟹,仲有好多蟹肉、蟹膏、一大片紫菜。賣相真係十分吸引,而且香味仲好鮮好甜,好吸引好正。

首先我係食左個隻脆卜卜軟殼蟹先,因為驚浸湯耐左會變腍。我食個陣個軟殼蟹依然好香脆,脆卜卜,蟹腳好正超脆,蟹身麵仲有肉,成隻蟹都好好味好吸引。好大隻。

之後麵上仲鋪滿了大量蟹肉蟹膏,蟹肉好鮮甜好好味,仲有勁多蟹膏,d蟹膏我用黎拌麵,同拉麵一齊食,令成個拉麵都變得超香濃超蟹味,好吸引,成個湯底都超濃郁蟹味。鍾意蟹既朋友都真係要必試,呢個拉麵真係好鮮又甜又大滿足。
蜜瓜梳打

再飲埋支日本既蜜瓜梳打,是晚大滿足。
2022-08-10
燒餃子