2023-02-18 1121 瀏覽
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗旺角有超勁多樓上 cafe,試過唔少間,食物質素都好一般,攪到我成日都有個 idea 係,呢類 cafe 坐吓傾偈就好,嘢食嘢飲就唔好太有 expectation,唔好食係正常不過!今次約朋友hea 吓傾吓偈又可能玩吓 board game,就揀咗呢間試吓,去到嘅時候,店入面嘅檯已經full 咗,店員帶我哋去隔離另外一個單位。網上見到D 人講佢嘅 pizza 好食,見單叫 pizza 加埋一個飯 / 意粉已經貴過套餐,就決定叫個二人套餐($358),套餐有1個 pizza + 1個飯/意粉 + 炸蟹餅 + 2杯飲品。叫完嘢食,就去隔離單位睇吓有咩玩,原來都有好多game,仲見到有D 旅遊書,揀咗一盒 board game。🍴西西里 pizza好少上樓嘅cafe 會寫自己嘅pizza 係手工pizza,仲要係用00 麵粉!00麵粉係最幼細嘅麵粉,吸水力係最高,有相對好嘅筋度同延伸性。Pizza 10吋大,上面有辣肉腸、腸肉粒、蘑菇、火箭菜、茄醬,咬落去餅底香脆又有咬口,好味!🍴黑松露雜菇意大利飯意大利飯好 creamy,軟硬度適中,黑松露
好味指數😋😋😋😋
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗

🍴西西里 pizza
西西里 pizza

🍴黑松露雜菇意大利飯
意大利飯好 creamy,軟硬度適中,黑松露味、菇味同芝士味好 balance!
黑松露雜菇意大利飯

🍴炸蟹餅
熱辣辣,配泰式酸甜醬,呢個小食唔錯~
炸蟹餅

🍴熱水果茶(+$30)
入面有新鮮士多啤梨粒、橙同薄荷葉,再加咗菠蘿汁、百香果汁,酸酸甜甜好好飲,我覺得加咗薄荷葉飲落好清新,係其他店比較少見。
水果茶

🍴熱榛子朱古力(+$6)
非常濃郁嘅朱古力!
榛子朱古力

整體上食物質素唔錯,我都估唔到平日夜晚兩邊單位都會 full 晒!上樓 cafe 中,我覺得係排行頗前嘅選擇!另外雖然有兩邊單位,但按鐘後店員勁快過到嚟,亦都不時有過嚟執檯,服務都幾唔錯!

☆follow my IG @tracyloveliving ☆

西西里 pizza
黑松露雜菇意大利飯