這間位於深水埗 擁有3 間附近地舖的平民茶室, 只有簡單的裝修, 不太多食物款式選擇, 但食客不論任何時間也不斷人來人往, 而且平日只開至約晚上八時, 週末假日只會開至晚上七時, 想試很久, 但時間也未能配合到。終於在上星期六有幸可一試這間平民名店了, 點解稱自己有幸, 因當日剛好 7點前入座, 他們便關上大閘, 再不能入內了, 真係生意多到唔憂做, 我和 Hubby 坐下後立刻order 了這裡最出名的"豬潤牛米" "牛麵" 及"咖央多", 那豬潤牛米送來時 已嚇一跳, 嘩! 餸多過米, 那豬潤很鮮, 那湯底很香豬潤味, 喜歡豬潤的朋友一定十分愛這碗米, 另外的咖央多, 味道一般, 後來朋友說應該order 咖央西多, 食落完全不同, 好味好多, 好吧! 下次有機會必定再去食過。
潤牛米
咖央多
牛肉麵

題外話/補充資料: 好準時拉大閘, 要食晚餐一定要早啲去食了
2013-10-26
潤牛米