2023-12-30 1368 瀏覽
聖誕節去尖沙咀睇燈飾打卡之前去咗旺角行街食飯先,聖誕西餐特別貴,就揀咗呢間唔會聖誕加價嘅餐廳食。我哋叫咗個二人套餐($256)加咗一個日式唐揚炸雞小食($58)。二人套餐就包左1份吉列牛定食、1個忌廉咖喱牛肉烏冬同埋兩個飲品。吉列牛定食嘅牛肉都幾足料,一大塊牛扒,都有成八九件。將吉列牛扒件放上去爐上面燒成自己鍾意嘅生熟程度,再沾上醬汁食,我哋食到舔舔脷。牛肉質地幾好,有咬口得嚟鬆化,如果想塊牛扒再香啲可以加上牛油燒,噝食之前再加上黑松露醬,真係香氣四溢,味道超級濃郁。另外牛肉沾上解辣沙律醬或者燒汁都有唔同風味,要來送飯一流。忌廉咖喱烏冬都係呢間店嘅signature,我哋牛魔王都係揀咗牛肉配料,如果想食其他肉,可以揀雞肉。忌廉咖喱烏冬一上枱係全白色嘅,底下熱辣辣嘅烏冬掛滿咖喱醬汁,加上洋蔥、西蘭花粒、同埋牛肉粒,烏冬好惹味,而且帶少少creamy好順口。堂楊炸雞份量都好足,熱辣辣新鮮炸起外層勁酥脆,裏面嘅雞肉保持肉汁,就咁食已經好味。如果再沾上跟碟嘅芥末沙律醬就更加滋味,小小嘅Wasabi辣味配上甜甜嘅沙律醬味道。聖誕節嗰日天氣凍,我哋食呢個都好啱,對住個火爐慢慢燒牛扒,好溫暖,又好食

聖誕節嗰日天氣凍,我哋食呢個都好啱,對住個火爐慢慢燒牛扒,好溫暖,又好食,我哋都食得好滿意。