朋友住係荃灣,好多美食嘅聚集地,我表示想打邊爐,朋友推介左呢間位於大鴻輝中心21樓高層嘅日式火鍋放題。濃厚日式風格裝修,獨具風情。地方也非常寬敞,食物及飲品種類玲琅滿目,員工亦十分熱情招呼。日式火鍋放題獨具風格嘅日式裝修,地方寬敞,同埋好欣賞呢度抽氣做得好,無油煙味!豬骨湯底/番茄湯底餐廳有超過6款唔同湯底可以揀,我同朋友都唔太食得辣,但又想試多d味道,就加左$18轉左鴛鴦鍋,湯底就揀左番茄同豚骨湯。個番茄湯底勁足料,濃濃嘅蕃茄味,啱晒鍾意食蕃茄湯底嘅我!豚骨湯都清清地~好入味!美國特選牛肉套餐/食肉獸最愛揀完湯底,員工好熱情推介我地可以揀唔同嘅套餐,有超過4種套餐揀,我同朋友揀左$258嘅美國特選牛肉+日本鹿兒島頂級黑豚套餐,牛肉豚肉雞肉任食,勁滿足!😋美國特選牛肉味超新鮮,食落夠嫩滑,豚肉同雞肉都好明顯係新鮮嘅,基本唔洗點醬汁同調味料,浸落湯底直接食已經覺得好鮮甜👍任食黎講,呢間餐廳係肉類品質嘅把關方面都做得幾好,唔會因為係任食而變得食物質素差次,相比其他好多放題黎講,絕對抵讚同有質素!自助吧台/任拎任食超過數十款嘅新鮮蔬菜、丸類、粉麵、甜品、生果,最得意係雪糕甜品區仲有個迷你朱古

日式火鍋放題

豬骨湯底/番茄湯底

鴛鴦鍋(番茄同豚骨湯)
醬料

美國特選牛肉套餐/食肉獸最愛
美國特選牛肉+日本鹿兒島頂級黑豚套餐

自助吧台/任拎任食
超過數十款嘅新鮮蔬菜、丸類、粉麵、甜品、生果,最得意係雪糕甜品區仲有個迷你朱古力噴泉!而飲品方面粗略估計有超過20款各式各樣嘅汽水果汁。
朱古力噴泉
丸類

總結,呢間餐廳性價比係好唔錯,$200幾蚊嘅價位,放題黎講唔算貴,但服務、環境、同食物質素都有保證,我覺得係日式火鍋放題超抵之選!
2019-06-15
鴛鴦鍋(番茄同豚骨湯)
醬料
美國特選牛肉+日本鹿兒島頂級黑豚套餐