今日心思思想試吓Pulau嘅星加坡菜,點知真係一試難忘啊!入口第一碟娘惹茶燻鴨配雞油香飯,個鴨實在太香啦,煙韌得嚟肉質彈牙,足料又入味。雞油飯又香又滑,啖啖都得我心𠻹𠻹。話晒,邊有得話茶餐廳一樣,個份量又咁滿足!緊接嘅蘇冬魚丸雞湯啲魚丸真係彈牙過彈床🤤,湯底都鮮香透味。跟住到個白胡椒肉骨茶,嘩嘩嘩,呢個味道簡直正到爆燈💡!每一啖排骨都淋上咗胡椒嘅辛辣,而家啲味道仲喺口中迴盪緊。飯桶我當然要有白飯配撈㗎啦,點知送飯嘅炸麵又係另一番風味。大蝦柚子沙律清新爽口,食落微甜中帶點柚香,出奇得好!嗌埋胡椒豬肉串嚟打打牙祭,外面烤到微焦嘅肉串同內裡嘅軟嫩豬肉,呢個反差實在太正!𠵱家諗起都仲流哂口水😋。呢個午後哈,真係悠閒咗不少呀!要我講,Pulau係一個正宗星洲美食藏寶地,仲唔快啲約埋三五知己,一齊黎試下?🥢🍲🍚