餐廳: 大都烤鴨
資訊:

2021-06-12 1640 瀏覽
今次真係好想分享,我近來入咗 #香港片皮鴨群組,鐘意食片皮鴨嘅朋友一定要入!然而只係入群幾日就被燒著咗,星期日即刻跑咗嚟大都烤鴨 到食晚餐!媽呀!我同老婆係片皮鴨忠粉,成日都周圍試,而我覺得美食係值得你去俾多啲錢食,食落肚嘅嘢一定要好味!有食開片皮鴨嘅朋友都應該知,出需好多店即使片出嚟嘅鴨皮都一定會連住鴨肉,但大都烤鴨就唔係,佢真係片到鴨、肉分開,不過有朋友食過就過如果就咁食鴨肉會覺得 so。不過我女就反而勁鐘意,佢係奇特地鐘意食鴨肉多話鴨皮^^不過隨便佢啦!最重要佢鐘意食 (我知好多小朋友只食嗰塊薄皮添)。我哋2大2小,叫咗半隻片皮鴨 ($298/半隻);再加咗一份薄皮 ($40);叫咗蝦仁,夾住青瓜好好食;仲有小籠包、生煎包;同埋肉絲煎麵 (脆卜卜嘅麵);成餐大概$6xx,我覺得價錢ok,最重要係鐘意食,只要鐘意食,貴少少都值得!

青瓜蝦仁

小籠包