2019-04-28 112 瀏覽
星期六同朋友嚟旺角行吓,行到攰就搵左呢間樓上Cafe輕鬆下。呢間Cafe有幾多旅遊書同埋遊戲可以玩,幾適合一班朋友黎敘舊。不過肚餓當然醫肚先,佢餐牌選擇都幾多,而且份份都幾吸引。我哋揀咗個自家製手打牛肉漢堡set同埋烤雞蘑菇闊條麵set,嘢飲就揀咗翡翠朱古力碎雪芭同埋八寶美顏花茶,仲加咗一份炸蟹餅小食。好快就上咗個沙律,一見到個沙律已經覺得幾大份,而且感覺好清新,有麵包碎配芝麻醬沙律,酸酸甜甜感覺好醒胃。然後烤雞蘑菇闊條麵賣相好靚,食落烤雞幾嫩滑,配埋蘑菇同忌廉汁闊條麵一齊食味道好夾,而且配埋一條條蔬菜同埋車厘茄食感覺好清新,忌廉汁份量適中,唔會令到成碟闊條麵感覺好水。至於自家製牛肉漢堡set個炸薯角係啱啱炸起,炸得好脆,一咬就係軟林林嘅薯仔,有外脆外軟嘅感覺。個牛肉漢堡一上就已經見到芝士流晒出嚟,感覺好吸引,而且個自家製牛肉漢堡唔會話好散,一咬落去食到肉質好結實,而且牛肉煎得啱啱好,感覺好滿足👍炸蟹餅都係啱啱炸起,入面食到粒粒蟹肉,外皮都夠香脆,而且每粒都幾大粒,小食嘅質素都唔錯。嘢飲方面,八寶美顏花茶比到好大驚喜,入面好足料,有杞子紅棗龍眼肉等等,飲落好清甜,最鍾意佢有淡淡杞子香味
沙律
烤雞蘑菇闊條麵
自家製手打牛肉漢堡
炸蟹餅
嘢飲方面,八寶美顏花茶比到好大驚喜,入面好足料,有杞子紅棗龍眼肉等等,飲落好清甜,最鍾意佢有淡淡杞子香味,但又唔會太濃烈,Keep到茶嘅清新,而且佢有蠟燭熱住,令到啲茶可以一直keep住夠熱,呢樣好欣賞,因為茶一凍就會差好遠👍
八寶美顏花茶
杯朱古力碎雪芭賣相好靚,而且味道都唔錯,個人食到少少薄荷朱古力味嘅味道,感覺好fresh,甜度都適中,唔會話好漏。
翡翠朱古力碎雪芭
最後我哋坐咗大概兩個鐘先走,好開心可以喺繁忙嘅鬧市中休息左陣,而且食物賣相同質素都成正比,下次同朋友嚟旺角會再選擇呢度敘舊。
2019-04-27
沙律