餐廳: 大都烤鴨
資訊:

2021-06-10 956 瀏覽
上次同朋友食過, 係我食過最好食既片皮鴨, 作為片鴨控, 今次同男朋友再過利食。而家星期一至五, 2點半後, 仲有五折優惠, 真係十分之抵。烤北京填鴨 ($278 半隻)皮肉分開, 鴨肉都有連少少既皮, 欣賞師傅有片走啲肥, 食過好多主打片鴨餐廳, 都唔會片走, 令整體感覺扣分, 另外而間配料都幾多, 徐了京蔥青瓜, 皮亦有配到白砂糖, 紅菜頭條同蜜瓜條, 抵得一讚!淮揚灌湯小籠包 ($55)合格高分, 湯足夠, 肉都夠鮮蘿蔔眉毛酥餅 ($60)愈來愈少點心店有, 酥皮夠香, 蘿蔔足料。總括而言,正價既話點心都拍得住酒店價錢,所以半價先抵食啦

烤北京填鴨 ($278 半隻)

淮揚灌湯小籠包 ($55)
合格高分, 湯足夠, 肉都夠鮮

蘿蔔眉毛酥餅 ($60)
愈來愈少點心店有, 酥皮夠香, 蘿蔔足料。

總括而言,正價既話點心都拍得住酒店價錢,所以半價先抵食啦
烤北京填鴨
淮揚灌湯小籠包