2022-01-06 1122 瀏覽
經過神山拉麵幾次都過門不入,因為往往約咗人😂😂 但佢個門口真係好吸睛,今日最後一日有糖食就衝過去,始終沾麵外賣應該都冇堂食咁過癮🥲佢入面嘅設計幾cozy,舖頭唔算大,但眼望已經有兩三枱日本人,有日本人認證,質素一定有返咁上下!😏個seasonal menu 好得意,有原隻豬手(定係豬腳?哈哈)沾麵,或者切片上,原本以為男朋友會叫呢款,到最後我哋order:神山豚角沾麵,蒜香魷魚鬚,梅子青檸梳打神豚燒叉燒沾麵,唐揚豆池魚,蜜桃焙茶日本沾麵拉麵湯底通常都係豬骨魚介,呢度都唔例外,特別之處係佢嘅麵條係坑紋,掛湯效果比較突出🤤 口感都好彈牙,又爽,真係唔錯豚肉方面,豚角咁厚切就好岩愛吃肉嘅朋友,大啖大啖咬落去😂😂 呢種切法勝在層次分明,只要處理得好,脂肪部份入口即溶,當然呢度都煮得好入味,我咬咗一啖,如果撈飯就不得了😂😂我自己就偏好燒叉燒,食落方便啲,佢嘅秘製醬汁同平時嘅都差唔多,不過廚師燒到真係有焦香效果,食落好香口開胃🤤好鍾意佢哋小食都有咁多款,唔單止有魷魚鬚,好少有嘅豆池魚,仲有沙律、餃子、唔同嘅炸物,仲要都係average 40幾蚊一款,好滿足到好似我呢啲咁貪心想試唔同嘢嘅人😂😂另外飲

神山豚角沾麵,蒜香魷魚鬚,梅子青檸梳打
神豚燒叉燒沾麵,唐揚豆池魚,蜜桃焙茶

坑紋麵條

神豚角叉燒沾麵

燒叉燒

蒜香魷魚鬚

唐揚豆池魚

牛油蘆筍炒雜菌

另外飲品都好加分,價錢合理,呢一杯蜜桃焙茶我估係佢哋自己調製,應該係蜜桃汁配焙茶,我入口先係蜜桃嘅清甜,之後就係淡淡嘅獨特焙茶香,好鐘意!
梅子青檸梳打,蜜桃焙茶

By the way,見有啲人話佢哋嘅玉子做得唔好,我又唔覺喎,我地兩個嘅半熟玉子都做得好好,冇其他人講得咁差😯 係個湯底可以做得再熱啲,咁就再正啲!😛😛

2022-01-06
神豚角叉燒沾麵