喺尖沙咀行街完街,真係附近亂行睇吓有咩食,點知就比我見到呢間好似係新開既日本野!出面嘅裝修都幾有日本風味,入面又幾多人所以決定入去一試~果然係丼飯專門店,丼飯選擇花多眼亂不過原來除咗丼飯仲有好多其他選擇架!《三文魚親子丼》$148淨係睇食水都已經睇得出三文魚同魚籽係幾新鮮,三文魚除咗嗰幾片厚切之外,側邊仲有啲三文魚粒粒,非常足料~魚籽粒粒飽滿👍最特別嘅地方係上面既籽同醋啫喱,一般嘅丼飯絕對唔會有呢兩樣野,香脆既籽增加口感,醋啫喱解你膩濟感!《極上海之幸丼》$258呢個就勁喇,魚生種類多到你唔信,大拖羅、海膽、吞拿魚蓉、牡丹蝦、深海池魚、三文魚籽、松葉蟹鉗、金目鯛、鮑磯魚!淨係睇啲配料都知有幾正,仲要樣樣魚生都鮮甜新鮮👅一試難忘丼飯都會配麵豉湯《沙椎魚串揚》$25《蓮藕串揚》$20最驚喜嘅就係食到呢兩個!之前喺大阪旅行食個串炸,一試愛上~ 之後係香港完全搵唔到地方食,點知今日就搵到喇!關東煮🍢《竹輪》$23《炸魚餅》$25關東煮餃得好好,好有闈本便利店食果種味道,另外兩款都好煙銀有口感👅正

出面嘅裝修都幾有日本風味,入面又幾多人所以決定入去一試~

果然係丼飯專門店,丼飯選擇花多眼亂

不過原來除咗丼飯仲有好多其他選擇架!

三文魚親子丼

《三文魚親子丼》$148

極上海之幸丼
《極上海之幸丼》$258
淨係睇啲配料都知有幾正,仲要樣樣魚生都鮮甜新鮮👅一試難忘

丼飯都會配麵豉湯

串揚