見到餐廳10 月份出左一個「素の樂」套餐,希望提醒大家多啲尊重同愛護動物,每售出一個素の樂套餐餐廳就會捐出半數給予 「NPV非牟利獸醫動物協會」幫助流浪動物,咁有意義嘅活動,帶埋食素嘅老公黎一齊支持下☺️Halloween 🎃 is coming , 一入去門口就見到好靚嘅南瓜🎃裝飾,佢哋仲擺放左好多精緻的餐具、裝飾品 可供購買。☘️ 野菜咖喱蛋包飯☘️呢間餐廳最出名其中之一就係蛋包飯,賣相好靚,切開個蛋個下幾治癒,蛋很嫩滑,飯係日本珍珠米有加入洋蔥同少許配菜炒過,日式咖喱味係帶甜味不會太辣,幾款野菜都有烤香過,仲有舊南瓜蓉,全部食落都好香甜。☘️松露蘑菇汁意粉☘️個汁好香,加入洋蔥一起炒過配上雜菇,每一啖都沾滿汁,意粉質地也煮得啱啱好。☘️和風熊本蕃茄🍅☘️日本熊本縣出產的蕃茄真係唔同D,size 大個之餘食落係非常清甜,配埋和風麻醬吃好開胃。☘️焦糖南瓜提拉米蘇☘️呢個南瓜甜品好有驚喜又會好甜,中間層慕絲做得好軟滑,個南瓜底食落好清甜,配埋佢特調的cream+ 士多啤梨🍓一齊食好夾。💚抹茶麻薯沙冰💚💙夏日海洋蘇打💙原本套餐係跟一杯小倉紅豆豆乳,但因為紅豆暫時冇,我哋揀咗抹茶麻薯沙冰,另外再嗌多杯靚靚

☘️ 野菜咖喱蛋包飯☘️
野菜咖喱蛋包飯

☘️松露蘑菇汁意粉☘️

☘️和風熊本蕃茄🍅☘️

☘️焦糖南瓜提拉米蘇☘️
焦糖南瓜提拉米蘇

💚抹茶麻薯沙冰💚💙夏日海洋蘇打💙
原本套餐係跟一杯小倉紅豆豆乳,但因為紅豆暫時冇,我哋揀咗抹茶麻薯沙冰,另外再嗌多杯靚靚梳打,我鍾意佢哋裝飲品用嘅杯超靚🥰
抹茶味很香濃,麻薯好煙韌,好好飲。

2023-10-17
野菜咖喱蛋包飯