2019-07-08 176 瀏覽
上次食完素食自助餐,同行的朋友即刻推薦我要去試下深水土步的素食餐廳 - 素年。一試下,真係值得推薦再推薦 素年的晚上booking非常Full,一定要預先電話訂左位先素年的設計好簡約,座位都好闊落,好岩三五知己談心和品嘗美食不可能不食的不可能TM漢堡包 e個真係值得一推服務﹕職員好貼心一分為二,可以讓我們share品嘗外觀﹕漢堡包和蕃薯條都放得好美,職員一攞出黎個下已經覺得超吸引眼球味道﹕首先要讚的是漢堡包的口感超似食緊牛肉,但又不會好像牛肉的結實,配上車打芝士、火箭菜和洋蔥,個下真係有懷疑自己是否去左素食餐廳 另一要讚的是蕃薯條,用蕃薯切成長長的薯條形,食落去有香甜的蕃薯味,烤炸得剛剛好新鮮純素沙律碗服務﹕我們食沙律多數都要好多醬汁,因為柚子汁不足,職員好好的提供更多的醬汁給我們外觀﹕好大碗,顏色好鮮艷新鮮,吸引食慾味道﹕非常新鮮,每樣沙律材料都很夾,當中特別中意他們的南瓜和紅腰豆,烹調的口感合宜,不會過硬或過林刺激味蕾的冬陰意大利飯外觀﹕夏天見到橙紅色,特別令人開胃口味道﹕冬陰公味的意大利飯真係第一次食,酸酸辣辣超刺激味蕾,夏天食好開胃,另外,我好怕超軟身的意大利飯,而他煮得剛剛好

素年的設計好簡約,座位都好闊落,好岩三五知己談心和品嘗美食

不可能不食的不可能TM漢堡包

e個真係值得一推
服務﹕職員好貼心一分為二,可以讓我們share品嘗
不可能TM漢堡包

新鮮純素沙律碗

外觀﹕好大碗,顏色好鮮艷新鮮,吸引食慾
純素沙律碗

刺激味蕾的冬陰意大利飯
外觀﹕夏天見到橙紅色,特別令人開胃口

冬陰意大利飯

整體,素年係一間很有心的素食餐廳,值得再去品嘗,推薦
不可能TM漢堡包
純素沙律碗