2019-07-03 58 瀏覽
平時都幾鐘意食台灣嘢,又鐘意飲台式茶飲,所以經過見到呢間四季良晨都有啲興趣試下。打開餐牌,有啲set仲有菜加燉湯,均衡飲食,夠健康啦掛,都不過係七十幾蚊姐,幾抵食。比較可惜嘅係牛肉麵冇定食set,只可散叫🥺。為食嘅我地太肚餓啦,叫左兩款小食同飮品頂住肚先😋《桂花雞翼》本身覺得桂花配雞翼好似九唔搭八,但食落有驚喜喎!雞翼個皮好脆,肉夠juicy,個醬汁係桂花糖漿,有花瓣嫁,食落好重花香,配雞翼又意想不到地幾清新幾夾喎!推介!《煎餃子》見餐牌寫個餃子係明係爆湯汁同必食,所以叫左。咬落又真係好爆汁,餡料豐富,唯一係略嫌個皮厚左少少。《仙氣火龍果茶》顏色紅紅地紫紫地咁女仔應該幾鐘意。茶底相信係桂花,上面就係火龍果汁,比例幾平均,火龍果味都明顯,我建議可以叫少甜,可能果味會更出。《芝士奶蓋桂花烏龍茶》個芝士奶蓋偏甜,冇鹹香味,配埋桂花烏龍,飲落竟然有啲似芒果奶昔嘅味道。我個人比較鐘意喜茶嗰款鹹鹹地嘅芝士奶蓋,配純烏龍茶應該會更突出到茶味。其實已經有啲啲飽,但仲有兩個主菜未食😂《滷水豬手飯定食》豬手好入味而且炆得好焾,最想讚嘅係個燉湯,蘋果無花果燉排骨,好清甜好正!!仲有好多湯渣可以食,所以飲完已

為食嘅我地太肚餓啦,叫左兩款小食同飮品頂住肚先😋
桂花雞翼

《桂花雞翼》
煎餃子

《煎餃子》
仙氣火龍果茶

《仙氣火龍果茶》
芝士奶蓋桂花烏龍茶

《芝士奶蓋桂花烏龍茶》

其實已經有啲啲飽,但仲有兩個主菜未食😂
滷水豬手飯定食

《滷水豬手飯定食》
豬手好入味而且炆得好焾,最想讚嘅係個燉湯,蘋果無花果燉排骨,好清甜好正!!仲有好多湯渣可以食,所以飲完已經好飽。
三盛牛肉麵

《三盛牛肉麵-紅燒湯底》
三盛分別係牛腩牛𦟌同牛丸,份量好足,麵好彈牙,個湯底微辣同有啲紅蘿蔔嘅甜味,亦有少少藥材味,我個人比較偏好重啲藥材味,所以呢個湯對我黎講算係偏甜左些少,但我男朋友Kay哥就覺得幾啱佢口味。

總括來講,唔錯,可以再戰。🙂
2019-06-21
桂花雞翼