2020-12-05 31 瀏覽
大埔homeland人氣旺盛,一直都好想去試,不過地點有啲遠,所以講咗好耐都冇去過🧞‍♂️ 新店開左係大角咀,勁方便,即刻約朋友食個飯先🧚‍♂️一坐低,感覺涌上心頭。,大家一定要叫多幾樣嘢食,支持小店🧞‍♂️叫咗個德國腸拼盤食住先,芝士腸最好食😋 朋友就覺得辣肉腸好啲,辣下辣下最惹味。薯蓉都真心好食,好creamy好香,仲有細細粒薯仔,幾有口感🧞‍♂️益力多青檸水果梳打夠fresh,益力多味都幾突出,解喝一流,仲有啲水果食下,感覺健康啲。Homeland既手工意粉🍝好多人食過都讚🧚‍♂️ 我同朋友叫左廚師推薦嘅冬陰功海蝦闊條麵 同 牛油果煙三文魚闊條麵。冬陰功海蝦闊條麵,顏色好colorful,仲落埋食用花,成道菜好似藝術品咁,好靚🧚‍♂️ 冬陰功味好濃郁,食多幾啖都幾辣下,可以加少少青檸中和辣味。海蝦好彈牙,好新鮮食到蝦味,冇花冇假🧞‍♂️ 牛油果煙三文魚闊條麵煙三文魚切到好似一朵花咁,廚師真係好有心機。闊條麵好煙韌, 食落麥味比較重。每條闊條麵剛剛好沾滿醬汁,又唔影響彈牙口感。仲有最健康嘅牛油果🥑,難怪咁多人都讚Homeland手工意粉出色🧞‍♂️最後叫咗客甜品 海鹽焦糖芝士餅,口感比較結實,如果

冬陰功海蝦闊條麵

牛油果煙三文魚闊條麵

最後叫咗客甜品 海鹽焦糖芝士餅,口感比較結實,如果海鹽味再多少少會更好。但這餐飯都令人好滿意🧚‍♂️
2020-12-01
冬陰功海蝦闊條麵